Debrecen Pallag városrészében, a labdarúgó akadémia mellett épül fel a kelet-magyarországi velodrom – ezt Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke mondta el a leendő sportlétesítménnyel kapcsolatban összehívott sajtótájékoztatón.

453 millió forintot kap Debrecen egy biciklis pálya építésére
Fotó: Pixabay

A szövetség – Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos támogatásával, valamint a debreceni önkormányzattal szoros együttműködésben – készítette el a megvalósíthatósági tanulmányt.

Az ennek kapcsán született kormányhatározat – a konkrét helyszínen túl – kimondja, hogy a beruházás előkészítésére

a kormány biztosította a forrásokat a 2020-as és 2021-es költségvetésben, az előkészítő szakasz 2021. június 30-án zárul, melyre 453 millió forintot csoportosítottak át.

A velodrom építését kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánították, az előkészítés és a megvalósítás során a szövetség szakmai segítséget nyújt, a létesítmény üzemeltetője az önkormányzat cége, a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. lesz.

A magyar szövetség 2018 januárjában számolt be a kormány döntéséről, miszerint 100 millió forint forrást biztosít a szövetségnek egy kelet-magyarországi és egy nyugat-magyarországi "kis" velodrom előkészítésére, amelyek edzésekre és kisebb nemzetközi versenyek lebonyolítására lesznek alkalmasak. Az már 2018 nyarán eldőlt, hogy a kelet-magyarországi velodrom tervezett helyszíne Debrecen.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Kósa mama biciklis útja lesz otthonról a hízlaldába...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@kereső: főleg, amit el lehet lopni belőle.
Clavigo
Igen,,,ez már hiányzott,,mint egy falat szar. Csak el ne mossa majd az eső.
sokanvagyunk
Gondolom, a bicigliadóból kanyarítják le ezt az összeget.
Nessy
@silber13: Igazad van! Olyan pofátlanul nevez hazugnak bárkit, hogy azért egy jobb kocsmában "elégtételt vennének"! Itt én is befejezem!
silber13
@Nessy: De mi mást is várnál egy tahó, faragatlan fideszbuzitól, aki ráadásul buta is mint a segg, aki öszekeveri a fagottot a bigottal, vagy a traverzet a perverzzel!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.