Debrecen Pallag városrészében, a labdarúgó akadémia mellett épül fel a kelet-magyarországi velodrom – ezt Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke mondta el a leendő sportlétesítménnyel kapcsolatban összehívott sajtótájékoztatón.

453 millió forintot kap Debrecen egy biciklis pálya építésére
Fotó: Pixabay

A szövetség – Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos támogatásával, valamint a debreceni önkormányzattal szoros együttműködésben – készítette el a megvalósíthatósági tanulmányt.

Az ennek kapcsán született kormányhatározat – a konkrét helyszínen túl – kimondja, hogy a beruházás előkészítésére

a kormány biztosította a forrásokat a 2020-as és 2021-es költségvetésben, az előkészítő szakasz 2021. június 30-án zárul, melyre 453 millió forintot csoportosítottak át.

A velodrom építését kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánították, az előkészítés és a megvalósítás során a szövetség szakmai segítséget nyújt, a létesítmény üzemeltetője az önkormányzat cége, a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. lesz.

A magyar szövetség 2018 januárjában számolt be a kormány döntéséről, miszerint 100 millió forint forrást biztosít a szövetségnek egy kelet-magyarországi és egy nyugat-magyarországi "kis" velodrom előkészítésére, amelyek edzésekre és kisebb nemzetközi versenyek lebonyolítására lesznek alkalmasak. Az már 2018 nyarán eldőlt, hogy a kelet-magyarországi velodrom tervezett helyszíne Debrecen.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Kósa mama biciklis útja lesz otthonról a hízlaldába...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Kósa mama biciklis útja lesz otthonról a hízlaldába...
vitriol
Ez a biciklis pálya úgy kell a járvány elleni védekezéshez, mint egy falat kenyér. Enélkül nem jutnánk túl a járvány második hullámán!
namihami
@volvós: Lelki szemeimmel még a PB-palackot is látom odagumipókozva a bringa csomagtartójára.
tudode
A piros pacsis teheti, hiszen ki tudja még hány gyermekkori álma nem teljesűlt:
.
---- Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
.
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
.
Az étlapjához még hiányzott
.
----- Június végéig tarthat a rendeleti kormányzás
.
mfor.hu/cikkek/makro/junius-vegeig-tarthat-a-rendeleti-kormanyzas.html
.
Ki tudja mi meddig, azzal együtt, hogy gyűn az EGÉSZSÉGÜGYI VESZÉLYHELYZET is időtlen időig, mivel a vírusokkal is együtt élünk, ráadás az EU bacilusa!
.
---- Évezredek óta együtt élünk a koronavírusokkal
.
24.hu/tudomany/2020/04/12/koronavirusok-covid-19-sars-cov-2-denever-virologia-mers/.
.
!!!
Giovanni Alba
@Mirabilis: Minden másra, bármi másra, irodabútorra, velodromra, meg még ami az eszükbe jut, csak Karácsonynak keresztbe tehessenek a szemünkbe röhögve. Ez a kormány egy elszabadult hajóágyú, tör, zúz és rombol. Pegeronak és társainak : Igen, ez az "építés" szerintem rombolás akkor, amikor a közpénzekkel kitömött lölö úgy védi a munkahelyeket, hogy 800 alkalmazottat elbocsát.
Gyütt Mönt
Nagyon alátervezték a költségeket, ennyiből nem jön ki az alkotmányos költség.
ómió
Pedig főpolgihelyettesi fizuemelésekre pont jól jönne!
silber13
@ómió: Az felettébb kevés lenne!:-)))))
csak úgy....
úgy kötti a kormány a milliókat,milliárdokat mint a semmit , mintha csak az övék vóna!
imádják a fölösleges és veszteséges beruházásokat és a sportot...
tudode
Ezek csak fillérek ahhoz képest, hogy a 30 éves terv keretében 600 milliárd is üti a markát Debrecennek, mint a Kárpát-medence keleti régiójának/fővárosának
.
www.google.com/search?q=600+milli%C3%A1rd+debrecen+f%C5%91v%C3%A1ros&oq=600+milli%C3%A1rd+debrecen+f%C5%91v%C3%A1ros&aqs=chrome..69i57j33.30388j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
A logika úgy tűnik hiánycikk ott, ahol osztják a lóvét járvány idején is!
.
A koreográfia úgy működik, aki nem viselkedik tisztességesen elvesznek, és odaadja az illetékes elvtárs, ahol un. feltétel nélküli együttműködést érzékel!
silber13
Az ilyen eszement építkwzésk helyében - ha már a kerékpárnál tartunk - n a kerákpárlabdát kéne előtérbe hozni. Látványos, gyors játék. És nem kerül súlyos milliókba!
human
Kevés lesz. Várjuk ki a végét. Talán a világ legdrágább biciklis pályája fog épülni. Ezt persze a fideszesek világszínvonalúnak szokták becézni.
CsipkeRózsa
Debrecen mindent kap, Debrecenbe kéne menni...
ómió
@silber13: Még ennyi is? Akkor az ott az efftársi eldorado!
silber13
@ómió: Talán inkább a levitézlett Mr. 20 %-nak és bandájának jelent ez eldorádót. Sokan úy láták, hoy ennek aztán az ég világon semmi értelme. Nayon kivánsi vagok, menni lesz majd a végösszeg? Vanaksejtéseim.. !
ómió
@silber13: Ne "szerénykedj"! A kispesti "norma", évi 100 millát "nem szégyen" csak messziről ugatni! Vagy efftársilag igen?
silber13
@ómió: Más egyéb ilyes értelmetlen zagyvaság?:-))))
ómió
@silber13: A "zagyvaságról" Lackner efftársadat kéne kérdezned!
silber13
@ómió: Téged kérdeztelek! Ne mutgass másfelé, mert rászoksz a lopásra!
Nessy
@ómió: Már egyszer írtam neked, mi az "efftárs", illetve elvtárs szó értelme! Ergo tökéletesen igazad van, az ott a jobboldali elvtársi eldorádó!
ómió
@silber13: A válaszom az: tekintsd meg Lackner efftársad "önéletrajzi videóját"! Esetleg keresd fel! Tán az olyan marhának, mint te, még fűvel is "szolgálhat"!
ómió
@Nessy:Az efftársi eldorado ott van, ahol a magadfajták az Internacionálétokat szokták énekelgetni! De az még véletlen se jobboldali - bárhogy hazudnád is rá!
silber13
@Nessy: Hagyd mán ezt a korlátolt, végtelenül buta és bunkó fideszest Tudod, ö a ritka ocsmányférge a tremtésnek. Pont olyan, mint a gazdaállatja!:-))))))
kokopelli
@volvós: ,,és plusz a "műanyag kupakokról írt tanulmány" díjazása!!...csak összejö a lé!Az hogy kell-e a pálya,
azt meg lehet beszélni,ha már kész van!
Rockxy
hátmer ottvannak Debrecenbe a viág leggazdaggabb enberei!
hát buta az, aki eztet nemtuggya!
hát a kápitálízmus nem majális!
hát mán az ingyenvirsli is döglöttlóbúl készül!
hát az ingyensör meg mán csak lóhúgy!
Gyütt Mönt
@Rockxy: látom, tájékozott vagy debreceni témában. Nyilván ismered Kósa Lajost és családját, továbbá egy debreceni ügyvédi iroda járt el a börtönbizniszben. Nyilván jó sápot húztak le a magyar államtól. Most pedig készülnek a BMW gyár telepítésére, ahhoz nélkülözhetetlen a bringa stadion.
kereső
@kereső: főleg, amit el lehet lopni belőle.
Clavigo
Igen,,,ez már hiányzott,,mint egy falat szar. Csak el ne mossa majd az eső.
sokanvagyunk
Gondolom, a bicigliadóból kanyarítják le ezt az összeget.
Nessy
@silber13: Igazad van! Olyan pofátlanul nevez hazugnak bárkit, hogy azért egy jobb kocsmában "elégtételt vennének"! Itt én is befejezem!
silber13
@Nessy: De mi mást is várnál egy tahó, faragatlan fideszbuzitól, aki ráadásul buta is mint a segg, aki öszekeveri a fagottot a bigottal, vagy a traverzet a perverzzel!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.