Június 13. Magyar feltalálók napja. Amilyen kis ország, annyira sokszínű művészeinknek, sportolóinknak, tudósainknak és kutatóinknak köszönhetően. Atombomba, Rubik-kocka, telefonközpont, C-vitamin, golyóstoll, gyufa. Csupán néhány a mindennapokban is használt, világunkat megváltoztató találmány, melyek köztudottan magyarokhoz kötődnek. A lista azonban ezzel még nem ér véget. Most elhoztunk 5 olyan találmányt, melyeknek kevésbé ismert a magyar vonatkozása. Te tudtad, hogy ezeket is honfitársainknak köszönhetjük? Korunk és jövőnk építőanyaga: az üvegbeton Az új építőanyagot Losonczi Áron építészmérnök találta fel és fejleszti 2001 óta, aki a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán diplomázott. Annak ellenére, hogy Losonczi először Svédországban jelentette be szabadalmát, Magyarországon indította el vállalkozását. Bármiféle szakmai hozzáértés hiányában a legkönnyebben úgy tudtam megérteni találmányának egyediségét, hogy rendkívül vékony optikai szálak ezrei szövik...

Forrás: mediaiuris.hu
Feltöltő: media_iuris
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Megemlíthetnék még Puskás Tivadar (mérnök) (1844-1893) a Telefonközpont feltalálóját, Asboth Oszkár (feltaláló) (1891-1960) gyárigazgató, aviatikus, a Helikopter feltalálóját, Gábor Dénes (fizikus) (1900-1979) a Holográfia feltalálóját, Neumann János (1903-1957) a digitális számítógép elveinek megalkotóját.
Valamint Déri Miksa (1854–1938) mérnök, Bláthy Ottó Titusz (1860–1939) gépészmérnök és Zipernowsky Károly (1853–1942) mérnök a transzformátor feltalálóit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.