Szerdai ülésén döntött arról a fővárosi önkormányzat, hogy augusztus 1-től számos díjzónában emelkednek a parkolási díjak. Emellett bővülhet a parkolási zóna Zuglóban, a XII., és a XIII. kerületben.

Augusztustól drágul a parkolás Budapesten

A parkolási rendelet módosításáról döntött szerdán délután a fővárosi közgyűlés. Eszerint négy kerületben, a II., a XII., a XIII. és a XIV. kerület egyes parkolási zónáiban eggyel drágábbra ugranak a díjtételek – írja az index.hu

A fővárosi parkolási rendszerben ötféle díjtétel van (175, 265, 350, 440, 525 forint óránként), és attól függően alkalmazzák, hogy az adott parkolási zónában milyen sokan akarnak parkolni, vagy mennyire akarják megóvni a parkoló autóktól. Az V. kerületben a legdrágább, és ahogy haladunk kifelé a parkolási zónákkal, úgy lesznek a alacsonyabbak az óránkénti díjtételek. Ez a rendszer lehetőséget ad arra is, hogy a parkolási díjakat úgy emeljék az egyes zónákban, hogy a rendeletben rögzített díjtételek nem emelkednek, csak a zónában ugrik egyek a díjtétel-besorolás. Ez történik most. (A zónák térképe ide kattintva tekinthető meg .)

A koronavírus-járvány miatt márciustól ingyenes volt a parkolás Budapesten (is), de a kormány a napokban feloldotta ezt az intézkedést, és július 1-től ismét fizetni kell mindenhol. A drágulás augusztus 1-től kezdődik.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

evacica
Én nem tudom, hogy mi a jó megoldás, de Orbánnak ez az eszement ötlete az ingyenes parkolással arra döbbentett rá, hogy szükség van a parkolási díjra! Azóta ugyan is mióta bevezette ezt az ingyenes játékot nem tudom a kocsimat használni, mert ahová megyek ott sem tudok parkolni, és ha hazaérek akkor sem! Ilyenkor foglalom imába Orbán nevét! Kicsinyes bosszújával elérte, hogy a fővárosban a káosz uralkodik parkolás végett! Az utca tele van Pest környéki matricás kocsikkal, akik itt dekkolnak egész nap! Mint mozgáskorlátozott az életem meg van nehezítve, hogy nem tudom a kocsimat használni! Valamit tenni kell, hogy élhető legyen ez a város!
Joker
Persze ! Minek ? Hová ? Nemáááá :-(((((
Joker
@evacica: Ki kéne találni valami mást, 1 használhatóbb működő 5letet ami nem autóslehúzás . Nem igaz hogy nincsen jobb ötlet erre . :-(((((((((((((((((((((( A mostani és következő pénzek tuti hogy túlárazottak a valós átlagkeresthez képest ,a bírságok pedig teljesen irrálisak Ez nem vitás ! Normálisan kéne ezt is lebonyolítani mint minden mást ,nem mindenáron ,bármiáron kipréselni az autósból 100 ezret , 1 be nem dobott 200 -asért mint ahogy a Xemét Tarlós csinálta 10 évig :-((((((((((((((((((
ómió
Drágul? Hát, az az efftársi vezetés legbiztosabb "mutatója"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.