A Magyarországon forgalmazott ásványvizek, üdítők és sörök piacát igyekszik rendezni az a törvényjavaslat, amelyet a Fidesz-frakció támogatásával nyújtott be a Parlamentnek Kósa Lajos. A Fidesz alelnöke erről szombaton beszélt Debrecenben sajtótájékoztatón. "Annyit szeretnénk elérni, hogy Magyarország olyan ország legyen a fogyasztói kínálat szempontjából, mint Németország, Csehország, Szlovákia, vagy éppen Ausztria: ha van valahol kis kézműves gyártó, az a helyi piacra, vagy az országos piacra el tudjon jutni" a termékével. A jogszabállyal azt akarják elérni, hogy a magyar fogyasztónak legyen lehetősége a nagy multik sörén kívül a kisebb gyártók söreit is választani - tette hozzá. "Nem kiszorítani, nem elüldözni akarom a multikat, csak szeretném azt a helyzetet Magyarországon is megvalósítani, ami más országokban ma már gyakorlat" - tette hozzá megjegyezve: ez növeli a kínálatot, erősíti a minőségi versenyt,az árversenyt, ugyanakkor "senkit nem fojt meg".

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A mi Lujónk...!!! ( nemzethi ) ... :)'):):) ..…tanácsot oszt... :):):)
Nessy
De azért remélem nem lesz kötelező! Amire rá van írva, hogy magyar, az jóval drágább, de nem jobb, sok esetben! Én elhiszem, hogy minden drágább, amit felhasználnak, hogy a drága üzemanyagköltséget is nekem kell finanszírozni a termék árába beépülő szállítás és egyéb felhasználás miatt, csak valahogy az a fránya infláció nem 2,8%-ra jön ki!
RonaGyuri
Lali már megint nagyon hülye vagy! Ez olyan mintha a balatoni közlekedésben a vonatokat és az autópályát akadályoznád, hogy könnyebb legyen bringával menni! =))
Eladott Ország
Politikus lett a Kósa mester, azt nem mondom, hogy a javából, hanem éppen az aljából. Most már nagyon sok idő eltelt ahhoz, hogy az ember feltételezze, valamicskét gördül ennek a fickónak esze kereke. Nem. Vagy berozsdásodott, vagy mindig ilyen rozsda marta volt szegény. Még egy kockás füzetke sem telne meg Kósa Lajos értelmes és viszonylagos magyarsággal elmondott gondolataiból. Ellenben… A bugyuta baromságaival vetekedhetne a Csendes Don regény hosszúságával. Háromszor. Mindez magánügy is lehetne, de nem az. Nagyon nem az, hanem olyan szégyellni való ember ez, hogy párját ritkítja. Pedig a Fideszben akad vetélytársa trottyos eszű, bolond emberből. Ebben a narancssárgára pingált bandában egyre többen vannak, akik szürkeállományukba piros lámpát műttettek be: gondolkodni tilos! Kósa fejében örökös piros lámpa éghet, ez most naponta, na jó, hetente kiderül. Stop ész! Kósa tökéletesen megfelel az orbáni elvárásoknak: tőle is menekül az értelem. Ja, még valami. A paraszt... A sörfogyasztással kapcsolatban azért bennem elég élesen él a kép, hogy az emberünk egy falusi kocsmába lép be, ahol szakadt, ezeréves székre lezökkenve azt a sört veszi, amiről pontosan tudja, hogy belefér a napi zsömle-felvágott-szivarka-tüske négyszögbe, vagy azt veszi le a Tesco polcról, ami miatt még nem kell este üvöltözni az asszonnyal, hogy a gyerekeknek megint nincs szandál a nyárra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok