A teszt eredményét sajnos már csak a halála után kapták meg.

Mint ismert, Bálint György kertészmérnök, televíziós szereplő, Pulitzer-díjas újíságíró, volt országgyűlési képviselő, az ország Bálint gazdája alig egy hete, június 21-én hunyt el 100 éves korában, 101. születésnapját július 28-án ünnepelte volna. 

A Blikk cikke szerint Bálint gazda koronavírus-fertőzött volt, bár ezt a család sem érti, mivel a járvány eleje óta szigorú házi karanténban élt feleségével, hogy nehogy elkapja a fertőzést. 

Blikk: Bálint gazdának pozitív lett a koronavírus-tesztje

Fotó, címlapi kép: Facebook/Bálint gazda kertje

Erről anno márciusban így nyilatkozott Bálint György a lapnak:

Az utcára sem engednek a szeretteim, az unokámtól és a dédunokáimtól is el vagyok tiltva. Telefonon beszélünk csak, így adjuk le a bevásárlólistát is. A fiúk mindent beszereznek, ami kell, aztán a kerítésre akasztják a szatyrokat. Nehezen bírom a bezártságot, de azt hiszem, szükséges a korom miatt.

A Blikk értesülése szerint Bálint Györgyék házának ajtaján ott látható a piros karanténcetli, és egy közeli ismerős is arról beszélt a lapnak, hogy Bálint gazda elkapta a fertőzést. (A lap szerint a koronavírus-tájékoztató kormányzati honlap is megerősíti, ugyanis egy 100 éves férfibeteg elhunytáról adtak hírt azokból a napokból.)

Ez azután történt, hogy három hete leutaztak feleségével a siófoki nyaralójukba, ám ott rosszul lett, és bekerült a siófoki kórházba, ahol csináltak koronavírus-tesztet, de az negatív lett (a siófoki kórházba mentővel vitték be, előtte csak feleségével érintkezett). Négy nap után átkerült a lakhelyéhez közelebbi kistarcsai kórházba, ahol pár nap után szintén negatív lett a tesztje, ám kétoldali tüdőgyulladása lett, ami miatt újabb tesztet készítettek. Ez már porzitív lett, de mire az eredmény elkészült, addigra a beteg elhunyt – vagyis pár nappal hamarabb fertőzödhetett meg. 

Felesége, Antónia jelenleg karanténban van, mert férje pozitív tesztje után ez kötelező, bár neki az első teszteredménye negatív lett. 

Bálint György temetését emiatt halasztják, és a család megvárja, míg letelik a feleség számára kirótt karanténidőszak. A Blikk cikke szerint a temetés július 14-én lesz 11 órától a Fiumei úti sírkertben, és nyilvános lesz.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
A halálát követő első hírekben érdekesen titkolták, hogy a siófoki kórházból melyik másik kórházba szállították át gyógykezelésre. Már maga ez a hír és hogy tüdőgyulladása volt, nekem egyből azt sugallta, hogy koronavírusos volt. Szegény, nyugodjon békében, szép kort megért, értelmes, jóember volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.