Hiába volt kinn a figyelmeztetés, mégis sikerült nekihajtania egy autósnak pár napja az M0-son a Magyar Közút egyik járművének majdnem. Az ütközést szerencsére elnyelte az erre a célra alkalmazott eszköz, amely tropára is ment. A vétkes autós némi téblébolás után továbbhajtott, mintha mi sem történt volna.

A Magyar Közút Facebook-bejegyzésben közölte hétfő reggel, hogy június 22-én éppen az M0-s autóút elválasztósávjának vízelvezetőit takarították mozgó forgalomterelés mellett.

A munkaterület kezdetét egy tehergépjárműhöz kapcsolt ütközési energiaelnyelő berendezéssel jelölték. A munkaterület kezdete előtt már 2 kilométerrel az autósok figyelmét változtatható jelzésképű táblán hívták fel a belső sávban végzett munkálatokra és az ideiglenesen bevezetett 60 kilométer/órás sebességkorlátozásra, továbbá terelőkúpokkal is jelölték a közeledő munkaterületet.

Szinte fékezés nélkül hajtott bele a Magyar Közút járművébe egy autós – videó

Fotó: YouTube/Magyar Közút/részlet a videóból

Ám ez nem volt elég, egy autósnak ugyanis sikerült szinte fékezés nélkül belehajtania az ütközést elnyelő eszközbe. 

Szerencséjére az autó szinte alig sérült (ám az eszköz használhatatlanná vált), a sofőr azonban ezután több olyan dolgot is művelt, ami egy autóúton nem annyira divat.

"Bár az ütközés előtti pillanatokban bekapcsolta vészvillogóját, a becsapódás után nem használta tovább, hanem hátratolatott pár métert, miközben a felvételen jól látható, hogy egy másik autó közeledik ugyanabban a sávban, aki szerencsére időben sávot tudott váltani, így nem történt újabb ütközés. Ezek után a sofőr kiszállt az autóból láthatósági mellény nélkül és nem tette ki az elakadásjelző háromszöget sem. A munkagépben az ütközés pillanatában szerencsére éppen nem tartózkodott senki, ezért személyi sérülés nem történt, a sofőrt és a munkaterületet is megvédő ütközési energia elnyelő szerkezet viszont használhatatlanná vált. Miután a balesetet okozó autós nem talált a munkagépnél senkit – a sofőr is a munkaterületen dolgozott –, mintha mi sem történt volna, visszaszállt az autóba, ismét tolatott, ami gyorsforgalmi úton fokozottan balesetveszélyes és elhajtott a helyszínről"

- jegyzi meg a Facebook-bejegyzésben a Magyar Közút, és azt is hozzátették, hogy hiába voltak kint a munkálatok miatti 60 km/h-s sebességcsökkentésre felhívó táblák, a munkaterület melletti sávokban a közlekedők 100-110 km/h-s sebességgel hajtottak el.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Mivel tisztán látszik a gk. rendszáma,(igaz itt ki van takarva!) remélem megtalálják és elnyeri méló büntetését!!
Jó lenne pár hónapra bevonni a jogsiját + pontlevonás, pénzbüntetés, így talán hatna a további vezetési stílusára!
Most már úgy látszik, semminek nincs visszatartó ereje.
Rengeteg hasonló sofőr van, akik csak mennek mint az őrültek, nem számít semmi!!
görbetükör
Nem semmi. Remélhetőleg felelősségre vonják az autóst, a rendszáma bizonyára jól olvasható.
Az ütközési energiát elnyelő szerkentyű, meglehet emberéletet mentett...
namihami
""Nem vak ez a ló, csak bátor!""
Nem ismerem az autóst, de valljuk be, már mi is járhattunk volna hasonlóan. Elbambult, elaludt, stb. Kapjon büntetést, de az igazi megoldás a közvetlenül az útkarbantartás utáni szakaszon felállított traffipax. És akkor aztán dolgozhat a szerv a cédulák kipostázásával.
Pálinkás Pál
kicsit félrevezető a cikk...ha az az autó gyorsan ment volna,meg lehetne nézni az elejét...biztos mindenki látott már olyan ütközőt a munkagépeken...ha annak tempósan nekimész,szarrá törik a kocsid,ennek meg még a lámpája sem sérült...!!!
LauraEM99
Sziа! Кérjüк, szаvazzоn аz оldаlаmon tаlálható егоtiкus képeimért -> www.lovexx.club

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.