Hiába volt kinn a figyelmeztetés, mégis sikerült nekihajtania egy autósnak pár napja az M0-son a Magyar Közút egyik járművének majdnem. Az ütközést szerencsére elnyelte az erre a célra alkalmazott eszköz, amely tropára is ment. A vétkes autós némi téblébolás után továbbhajtott, mintha mi sem történt volna.

A Magyar Közút Facebook-bejegyzésben közölte hétfő reggel, hogy június 22-én éppen az M0-s autóút elválasztósávjának vízelvezetőit takarították mozgó forgalomterelés mellett.

A munkaterület kezdetét egy tehergépjárműhöz kapcsolt ütközési energiaelnyelő berendezéssel jelölték. A munkaterület kezdete előtt már 2 kilométerrel az autósok figyelmét változtatható jelzésképű táblán hívták fel a belső sávban végzett munkálatokra és az ideiglenesen bevezetett 60 kilométer/órás sebességkorlátozásra, továbbá terelőkúpokkal is jelölték a közeledő munkaterületet.

Szinte fékezés nélkül hajtott bele a Magyar Közút járművébe egy autós – videó

Fotó: YouTube/Magyar Közút/részlet a videóból

Ám ez nem volt elég, egy autósnak ugyanis sikerült szinte fékezés nélkül belehajtania az ütközést elnyelő eszközbe. 

Szerencséjére az autó szinte alig sérült (ám az eszköz használhatatlanná vált), a sofőr azonban ezután több olyan dolgot is művelt, ami egy autóúton nem annyira divat.

"Bár az ütközés előtti pillanatokban bekapcsolta vészvillogóját, a becsapódás után nem használta tovább, hanem hátratolatott pár métert, miközben a felvételen jól látható, hogy egy másik autó közeledik ugyanabban a sávban, aki szerencsére időben sávot tudott váltani, így nem történt újabb ütközés. Ezek után a sofőr kiszállt az autóból láthatósági mellény nélkül és nem tette ki az elakadásjelző háromszöget sem. A munkagépben az ütközés pillanatában szerencsére éppen nem tartózkodott senki, ezért személyi sérülés nem történt, a sofőrt és a munkaterületet is megvédő ütközési energia elnyelő szerkezet viszont használhatatlanná vált. Miután a balesetet okozó autós nem talált a munkagépnél senkit – a sofőr is a munkaterületen dolgozott –, mintha mi sem történt volna, visszaszállt az autóba, ismét tolatott, ami gyorsforgalmi úton fokozottan balesetveszélyes és elhajtott a helyszínről"

- jegyzi meg a Facebook-bejegyzésben a Magyar Közút, és azt is hozzátették, hogy hiába voltak kint a munkálatok miatti 60 km/h-s sebességcsökkentésre felhívó táblák, a munkaterület melletti sávokban a közlekedők 100-110 km/h-s sebességgel hajtottak el.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
Nem semmi. Remélhetőleg felelősségre vonják az autóst, a rendszáma bizonyára jól olvasható.
Az ütközési energiát elnyelő szerkentyű, meglehet emberéletet mentett...
namihami
""Nem vak ez a ló, csak bátor!""
Nem ismerem az autóst, de valljuk be, már mi is járhattunk volna hasonlóan. Elbambult, elaludt, stb. Kapjon büntetést, de az igazi megoldás a közvetlenül az útkarbantartás utáni szakaszon felállított traffipax. És akkor aztán dolgozhat a szerv a cédulák kipostázásával.
Pálinkás Pál
kicsit félrevezető a cikk...ha az az autó gyorsan ment volna,meg lehetne nézni az elejét...biztos mindenki látott már olyan ütközőt a munkagépeken...ha annak tempósan nekimész,szarrá törik a kocsid,ennek meg még a lámpája sem sérült...!!!
LauraEM99
Sziа! Кérjüк, szаvazzоn аz оldаlаmon tаlálható егоtiкus képeimért -> www.lovexx.club

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.