Hiába volt kinn a figyelmeztetés, mégis sikerült nekihajtania egy autósnak pár napja az M0-son a Magyar Közút egyik járművének majdnem. Az ütközést szerencsére elnyelte az erre a célra alkalmazott eszköz, amely tropára is ment. A vétkes autós némi téblébolás után továbbhajtott, mintha mi sem történt volna.

A Magyar Közút Facebook-bejegyzésben közölte hétfő reggel, hogy június 22-én éppen az M0-s autóút elválasztósávjának vízelvezetőit takarították mozgó forgalomterelés mellett.

A munkaterület kezdetét egy tehergépjárműhöz kapcsolt ütközési energiaelnyelő berendezéssel jelölték. A munkaterület kezdete előtt már 2 kilométerrel az autósok figyelmét változtatható jelzésképű táblán hívták fel a belső sávban végzett munkálatokra és az ideiglenesen bevezetett 60 kilométer/órás sebességkorlátozásra, továbbá terelőkúpokkal is jelölték a közeledő munkaterületet.

Szinte fékezés nélkül hajtott bele a Magyar Közút járművébe egy autós – videó

Fotó: YouTube/Magyar Közút/részlet a videóból

Ám ez nem volt elég, egy autósnak ugyanis sikerült szinte fékezés nélkül belehajtania az ütközést elnyelő eszközbe. 

Szerencséjére az autó szinte alig sérült (ám az eszköz használhatatlanná vált), a sofőr azonban ezután több olyan dolgot is művelt, ami egy autóúton nem annyira divat.

"Bár az ütközés előtti pillanatokban bekapcsolta vészvillogóját, a becsapódás után nem használta tovább, hanem hátratolatott pár métert, miközben a felvételen jól látható, hogy egy másik autó közeledik ugyanabban a sávban, aki szerencsére időben sávot tudott váltani, így nem történt újabb ütközés. Ezek után a sofőr kiszállt az autóból láthatósági mellény nélkül és nem tette ki az elakadásjelző háromszöget sem. A munkagépben az ütközés pillanatában szerencsére éppen nem tartózkodott senki, ezért személyi sérülés nem történt, a sofőrt és a munkaterületet is megvédő ütközési energia elnyelő szerkezet viszont használhatatlanná vált. Miután a balesetet okozó autós nem talált a munkagépnél senkit – a sofőr is a munkaterületen dolgozott –, mintha mi sem történt volna, visszaszállt az autóba, ismét tolatott, ami gyorsforgalmi úton fokozottan balesetveszélyes és elhajtott a helyszínről"

- jegyzi meg a Facebook-bejegyzésben a Magyar Közút, és azt is hozzátették, hogy hiába voltak kint a munkálatok miatti 60 km/h-s sebességcsökkentésre felhívó táblák, a munkaterület melletti sávokban a közlekedők 100-110 km/h-s sebességgel hajtottak el.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
1. tehát mindenki kivétel nélkül GYORSAN HAJTOTT, tessék szíves őket is elővenni...
2. ez a csávó nem viccből ment abban a sávban, villogó duplaindex-el... ez a jelzés, jelen esetben HIBÁT jelez, tehát valami baj volt, valami gond volt vagy a kocsijával, vagy ŐVELE... pl rosszul volt... és NEM IS MENT GYORSAN... max 50-el mehetett
3. az elakadásjelző nem azért kapcsolt ki, mert a fószer leállította, hanem mert az ütközéstől általában az autók úgymond reset-elik magukat, a motor is leáll... ilyenkor minden berendezés újra indul, olyan mintha az aksit egy pillanatra teljesen lekapcsoljuk a kocsiról, ezért állt le a villogó, ami nyilván újabb kocsikban digitális kapcsolós és nem mechanikus, mint a régi szép időkben...
4. nem volt ott senki, nem történt baj, a kocsi sem sérült, emberünk sem sérült, a ballon elvezette az ütközés energiáját és az megroggyant, ez a dolga...
5. mi mást tehetett volna, ott ácsorog a száguldó autók közt és siránkozik vagy hívja a zsarukat... 20 másodpercre kiszállt, sehol senki, nem sérült semmi és senki, lényegében koccanás volt, amit ő megúszott, nyilván nem hülye, pontosan tudta, hogy van kamera és a rendszáma rögzítve lett... várhatja a levelet majd... ilyen körülmények közt miért maradt volna ott?
6. Hogy kellett volna elmennie a helyszínről repülve? Természetes, hogy kicsit tolat, indexel, majd ha nem jön senki, szépen sávot vált, és halad tovább a pályán...
Túl lett ez nagyon rinyálva... majd kimegy a levél, befizeti a legalább 100 ezres büntetést (főleg a kár miatt, ami keletkezett a másik objektumban), kellően megbűnhődik ezzel, és el van boronálva...
namihami
""Nem vak ez a ló, csak bátor!""
Nem ismerem az autóst, de valljuk be, már mi is járhattunk volna hasonlóan. Elbambult, elaludt, stb. Kapjon büntetést, de az igazi megoldás a közvetlenül az útkarbantartás utáni szakaszon felállított traffipax. És akkor aztán dolgozhat a szerv a cédulák kipostázásával.
Pálinkás Pál
kicsit félrevezető a cikk...ha az az autó gyorsan ment volna,meg lehetne nézni az elejét...biztos mindenki látott már olyan ütközőt a munkagépeken...ha annak tempósan nekimész,szarrá törik a kocsid,ennek meg még a lámpája sem sérült...!!!
LauraEM99
Sziа! Кérjüк, szаvazzоn аz оldаlаmon tаlálható егоtiкus képeimért -> www.lovexx.club

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.