Öszesen 9 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzöttséget a rendőrség személyi állományában, ám egyikük sem szorult kórházi kezelésre és már mindannyian felgyógyultak.

A Népszava kérdezte a rendőrséget arról, hogy a szervezetben hányan fertőződtek meg a koronavírussal a járvány magyarországi feltűnése óta. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság azt válaszolta, hogy összesen 9 személy fertőződött meg a járvány eleje és június 25. között a rendőrség személyi állományából, de már mindannyian kigyógyultak a fertőzésből és nem volt szükség kórházi kezelésre egyiküknél sem. 

Mindössze kilenc fertőzöttet találtak a rendőrségnél

Fotó: Illusztráció/police.hu/BRFK

Azt ugyanakkor nem közölték, hogy a fertőzöttek közül hányan voltak rendőrök vagy rendvédelmi alkalmazottak. 

"Mindez azért is lehet érdekes, mert a kijárási korlátozás alatt a rendőrök több tízezer esetben érintkeztek járókelőkkel: a szabálysértőkkel szemben több mint 51 ezer esetben intézkedtek – a hatósági házi karantén betartását pedig közel 649 ezer alkalommal ellenőrizték személyesen – és több mint 2800 „karanténszökevényt” is elkaptak.

Ehhez képest kifejezetten alacsonynak tűnik a 9 talált eset; igaz, az országos reprezentatív felmérésen is csak 3 fertőzöttet és 70 olyan embert találtak tízezer lakosonként, aki már átesett a betegségen"

- írja a lap. 

A Népszava megkereste a Magyar Honvédséget is, tőlük is ugyanezt kérdezték, ám a honvédség egyelőre nem válaszolt a kérdésekre. 

Az ugyanakkor tudható, hogy március 31-én két magyar katonát hoztak haza helikopterrel a Szarajevó melletti butmiri nemzetközi táborból fertőzésgyanúval, egyiküknél be is bizonyosodott a koronavírus-fertőzés a hvg.hu cikke szerint. A fertőzött katonánál nem volt szükség kórházi kezelésre, hazabocsátása után házi karanténban maradt.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ezen csodálkozik valaki??? azért a rendőrségen nem aggastyánok, meg krónikus beteg emberek dolgoznak...
Qqberci
Kilenc fertőzöttet találtak, aztán elfogyott a teszt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.