Az MSZP szerint Magyarországnak egyértelmű érdeke, hogy bevezesse az eurót és ezzel stabilizálja uniós tagságát – mondta a szocialisták európai parlamenti (EP-) képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Ujhelyi István hangsúlyozta, a kormány tudatosan gyengíti a forintot, mivel ezzel 1000 milliárd forint pluszpénzhez tudta juttatni

haveri körét, az oligarchákat.

A gyenge forint ugyanakkor ellentétes a bérből és fizetésből élők érdekeivel, akiknek jelentősen nehezedett az életük a kedvezőtlen forint-euró árfolyam, valamint a "brutális infláció" miatt.

Az MSZP politikusa emlékeztetett arra, 2010-ben 280 forint körüli euróárfolyamon adták át a kormányzást a Fidesznek, az európai közös fizetőeszköz pedig mostanában 350 forintnál is drágábbá vált.

Ujhelyi István elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök azért sem gondolja komolyan az euró bevezetését, mivel azzal bebetonozná Magyarország uniós tagságát és elvesztené azt a játékterét, amellyel egyrészt Brüsszelt zsarolja, másrészt Moszkvának és más keleti diktatúráknak udvarol.

(MTI)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@ómió: te miről kaffogsz??? nézd meg egy osztrák multi árait...még ilyen szar forintnál is olcsóbb ,mint nálunk!!! persze akkor a koszos hordád nem tudna az árfolyammal játszani saját zsebre!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisGenyo2
Nos az MSZP-s hatalom regnálásakor melyik euró bevezetéshez szükséges kritériumon is sikerült javítani? Hát egyiken sem.
Persze ugatni könnyű, de amikor tenni kellett volna az meg nem ment. Az ugatás meg minek?
KisGenyo2
@colibri: "meddig itt a fidesz kezében a kormányrúd, euró bevezetésről szó nem lesz."
Lehet ezért (is) van ennyi szavazójuk? ;-)
colibri
@KisGenyo2: Azt nagyon szeretném tudni, miért van ennyi szavazójuk és most nem szeretnék abba sem belemenni, hogy mennyi az az annyi. Az előbbi wikipédia második mondata meg is válaszolta az euro bevezetésének kérdését és tulajdonképpen ezt írtam le tegnap: " ez a kormány számára nem cél," ...és tudjuk, ha valamit nem akarnak, akkor nincs az az isten, aki kikényszerítsen belőlük bármit!
colibri
@kokopelli: Dehogy foschnak! Szerintem van annyi eszük, hogy nem lépnének bele, ha előre tudható, hogy elbukik a dolog. Egyszerűen eldöntötték ( a nagy elmék: orbán és unortodox matolcsi), hogy nem kell nekünk euro, maradunk a nemzethy valutánknál. A gyenge forinttal ők azért manipulatíve nagyon jól járnak.
kokopelli
@colibri: Sok munkával is járna,mert a konvergencia felételek teljesítése mellett,bizonyos hazai törvényeket kell az
EZB feltételeihez "passzintani"! Lehet,hogy már a Marhatolcsyék tanulmányozták a kritériumokat és nem akarnak fe-
gyelmet sem a "púpjukra"!? (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. August 7., 18:49
Meghalt Reigl Judit