Bár összesen több mint 22 ezer fogvatartott és büntetés-végrehajtási dolgozó van az országban, májusig mindössze 77 esetben végeztek koronavírustesztet.

Elvétve tesztelnek koronavírusra a magyar börtönökben

Minimális a magyarországi börtönökben a koronavírus-tesztelés – írta Facebook-oldalán a hozzá befutott válaszok alapján a XVIII. kerületi független, korábban LMP-s önkormányzati képviselő, Kassai Dánieln- írja a hvg.hu.

Kassai a büntetés-végrehajtási intézeteknél érdeklődött arról, hány esetben mutattak ki fertőzést az intézményekben elvégzett tesztek. A válaszok a képviselő szerint 60 nap várakozás után érkeztek meg hozzá. Ezek alapján az látszik Kassai szerint, hogy a idősotthonokhoz hasonlóan a börtönökben is csak a gyanús eseteket tesztelik.

Kassai konkrét adatokról is ír. Szerinte a megkérdezett intézmények összesített számaiból az derült ki, hogy az összesen 22 813 fogvatartott és büntetés-végrehajtási dolgozó közül mindössze 77 esetben végeztek koronavírustesztet májusig.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Elvétve tesztelnek az egész országban.
Gazella
Na benke béla... te agymenwtes vagy.. sima narancsos ...
Tudod akkor villyogj amikor rád mondják h covidos vagy.. bár amint tudjuk elöregedő ország vagyunk. Tele krónikus betegekkel...
Jozefina
Nyilván nem kevesen vannak hazánkban, akiket akár naponta is tesztelnek!!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.