Helyette azonban több, kisebb programot tartanak a szervezők.Elmarad az idei Budapest Pride felvonulás

Nem tartják meg a Pride felvonulást augusztus 22-én jelentették be az esemény szervezői. Indoklásuk szerint a koronavírus miatt helyzetet figyelembe véve inkább lemondanak a várhatóan 20 ezer embert megmozgató rendezvényről.

A környező országokban és itthon is növekvő koronavírusos esetszámok miatt azonban a hosszú és kitartó szervezési munkánkat követően a Felvonulást idén mégsem tudjuk eredeti formájában megtartani. Mivel azt gondoljuk, a jelenlegi helyzetben – amikor a kormány még kevésbé hagyja, hogy LMBTQ emberek önmaguk legyenek és döntsenek a saját életük felett – még inkább indokolt lenne utcára mennünk és kiállnunk az érdekeinkért; húszezres tömegrendezvény helyett alternatív módokon fogunk szót emelni az LMBTQ embereket érő diszkriminációk ellen.

- írják önkénteseiknek küldött hírlevelükben.

Ehelyett azonban több program közül is válogathatnak az érdeklődők agusztus 14 és 23 között. Ezeket itt lehet böngészni.

A felvonulást 1997 óta minden évben megtartották, idén marad el először.

A legfontosabb, hogy Budapest Pride mindig lesz. Büszkék vagyunk a rugalmasságunkra, arra, hogy bármilyen helyzethez képesek vagyunk alkalmazkodni. Huszonötödik alkalommal szervezzük a Fesztivált és a Felvonulást – közben kormányok, pártok, ideológiák, gazdasági és egészségügyi válságok jöttek-mentek, viszont a Pride maradt. Tovább fogjuk ápolni és erősíteni a hagyományainkat, és építeni egy olyan közösséget, ahol érték az önismeret, ahol nem egyéni vezetők, hanem csoportok hoznak döntéseket, ahol tiszteljük magunkat és egymást, ahol a sokféleség megbecsülendő érték. Sokat tanultunk az idei koronavírus-válság alatt, és ezeket mind beépítjük majd a jövőbeni munkánkba, hogy még jobban tudjuk képviselni a magyarországi LMBTQ emberek érdekeit.

- teszik hozzá közleményükben.

Kép: Budapest Pride

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
szegény durbincs és shikari,hogy mennyire számítottak rá!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Pedig annyi "szép" undormányt láthattunk volna...!
LauraEM99
Csak ezеn аz оldalоn а lеgszеbb bustу csibék!
Кövesse а linket, és nem fоg mеgbánni!
-
www.lovexx.club
LauraEM99
Csak ezеn аz оldalоn а lеgszеbb bustу csibék!
Кövesse а linket, és nem fоg mеgbánni!
-
www.lovexx.club
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: Most haragszol a világra? Csak lepukkant immunrendszeredet próbálják védeni. Úgyis van enélkül is elég bajod, buzulj otthon, lúzer bolsi. Vagy már a kóbor kutyának sem kellesz?
division
@fideszes gyökér: Nem, amíg élt egy elismert ember volt világszerte, olyan tudással rendelkezett, szerintem kevered a saját öregeddel.
division
@fideszes gyökér: A tied büszke rád? Örömmel tölti el vajon, hogy egy ilyen mocskolódó, gyűlölködő senkiházit nevelt fel? Te nem vagy ember, hanem amit anno Lázár mondott, tudod, valaki, aki "annyitisér". És most húzz vissza oda, ahonnan jöttél, és végleg tegyél lakatod a szádra, vagy csinálj valami értelmeset, mert amit itt művelsz, azzal csak lejáratod magadat. Őszintén szólva csak nevetek már rajtad, hiába hiszed azt, hogy felidegesít amiket írogatsz. A hozzád hasonló kis szar alakok már régen nem tudnak érdekelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok