Kérek mindenkit, hogy se a félelemnek, se pedig a Lehota/Gődény/stb-féle álszakértői megnyilvánulásoknak ne engedjen – mindkettő ellenszere pedig a tudományos tudás keresése, megértése és követése – írja Facebook-posztjában Kemenesi Gábor virológus, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa.

Kemenesi Gábor hozzáteszi:

Továbbra is hiszem, hogy mind a vírustól való félelem, mind pedig a tudatlanságból fakadó őrült összeesküvések hajhászása is a tudomány elszigetelődésének eredménye, amin nagyon remélem, hogy a jelenlegi tudósgeneráció elkezd enyhíteni.

"A vírus továbbra is egy magas fertőzőképességű, a populáció bizonyos szegmensében súlyos és sok esetben végzetes megbetegedéshez vezető kórokozó – ezen a tényen semmiféle áltudományos magyarázat nem változtat. Ne féljünk, hanem értsük a helyzet komolyságát és tudjuk, hogy mi a szerepünk a helyzet legyőzésében. A változást csakis a megértés és társadalmi összefogás hozhatja el. Jelenleg a társadalmi összefogás legfőbb mércéje a széleskörű tudatosság" – fogalmaz a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa.

A virológus azt kéri:

- hordjuk a maszkot, ahol kell

- tartsuk a távolságot, ahol kell

- figyeljünk a kézhigiéniára

- tájékozódjunk

"Ahogy több hazai tudós és jómagam is felemeltem a hangom egy veszélyes megnyilvánulás ellen, mindenkit kérek, hogy a mindennapokban is emeljük fel a hangunkat, ha a társadalmi érdekeket szolgáló tudatosság csorbát szenvedne – szóljunk a benzinkúton ha nincs maszk a többieken, szóljunk az étteremben, ha nincs maszk a pincéren" – teszi hozzá a posztban.

Forrás: 444.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Látom elszállt a győzedelmi zászló nálad kemenesi. .
Pálinkás Pál
Úgy látom nem fogynak a maszkok...kellett találni egy újabb fidesz megmondóembert!!! "A vírus továbbra is egy magas fertőzőképességű, a populáció bizonyos szegmensében súlyos és sok esetben végzetes megbetegedéshez vezető kórokozó" te magad mondod ...akkor azok hordják a maszkot akiket érint!!!..."Lehota/Gődény/" ezek közül meg egyikkel sem mernél leülni egy nyilvános vitára,mert 2 perc alatt kicsinálnának!!!
Rockxy
a trextilmaszk vírus ellen annyit ér, mint a csibeháló szúnyog ellen.
egy vírus mérete max. 150 nanométer.
egy nanométer a milliméter milliomod része, 10^-6 mm.
egy levegőben lebegő porszem mérete kb.10 mikronméter.
a mikron a milliméter ezred része, 10^-3 mm.
Pálinkás Pál
No és még pár szó az emberkéről..." Doktori fokozatát 2018-ban szerezte denevérvirológia témakörben. "...tehát nem orvos...és még a doktoriját is denevérek által terjesztett kórokozókból szerezte...és még egy kis adat..."A 2020-as magyarországi koronavírus járvány idején tagja a professzor Jakab Ferenc vezetésével működő Koronavírus-kutatási Akciócsoportnak."...tehát a fideszes jakab által vezérelt megmondó emberke...az már csak hab a tortán hogy a spanyolok 2019-es márciusi szennyvízben kimutatták a covidot...itt is volt cikk róla...és érdekes módon,hiszti nélkül eltelt az év...ja..és idén sincs több covid a szennyvízben mint tavaly...ezek után mindenki döntse el maga!!!
simmering73
@Rockxy: Önjelölt virológusoknak:
"Vizsgálatukban a sebészi arcmaszkok használata szignfikánsan csökkentette az influenzavírus RNS légúti nyálcseppekben, illetve a koronavírus RNS aeroszolban való kimutathatóságát, illetve további csökkenő tendenciát mutatott a koronavírus RNS légúti partikulumokból történő detektálhatósága. Ezen eredmények szerint a sebészi arcmaszkok használata meggátolhatja tünetes betegek esetén a koronavírus és az influenzavírus emberről-emberre történő transzmisszióját."
semmelweis.hu/hirek/2020/04/07/a-leguti-virusok-terjedese-levegoben-es-a-sebeszi-maszkok-hatekonysaga/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.