A koronavírus járványnak lesz második hulláma, de nem tudni mikor – nyilatkozta Merkely Béla, a SOTE rektora az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában.

SOTE-rektor: az országot nem lehet újra úgy lezárni, mint tavasszal, ha jön a második hullám

Merkely szerint a vírusnak nem jó a nyári nagy meleg, de hangsúlyozta: nincs ellentmondás eközött és az Öböl-menti országok nyári, riasztó mutatói között, hiszen itt a forróság elől zárt térbe, légkondicionált épületekbe menekülnek az emberek, ezekben a terekben pedig nyáron is terjed a vírus, ott viszont, ahol kontinentális nyár van, és az emberek sok időt töltenek a szabadban, valóban visszaszorult a fertőzés – idézi az interjút a 444.hu.

A második hullám időpontját így befolyásolhatja az is, ha lehűl a levegő, a gyerekek iskolába mennek, a szülők zárt térben dolgoznak, mert ezek felgyorsíthatják a fertőzés terjedését. A rektor szerint az országot nem lehet még egyszer úgy lezárni, mint tavasszal. Fontos ugyanakkor, hogy mennyire fogadja el és tartja be a lakosság a vírus terjedésének lelassítása érdekében hozott intézkedéseket, amelyekkel késleltethető lehet a második hullám akár addig is, amíg a vakcina nem érkezik meg. Így a maszkhasználat fontos azért, hogy ne fertőzzünk és ne fertőződjünk meg.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
Azért jó sokat tanulni, mert.
Az a sok tudás, egy fejben...
És akkor az ember megtanul mindenfélét mindenféléről - amik vagy nem úgy vannak, vagy ha úgy is vannak nagyon hiányosak.

Kezdjük az elején: Az evolúció úgy hülyeség, ahogy van és nincs rá SEMMI bizonyíték

És akkor most képzelj el egy végtelenbe vesző zsinórt, amiből te csak egy centit látsz...
Pálinkás Pál
Nos...állandóan mindenki csak a "fertőzésről" beszél...azt minden ilyen riportban ügyesen kikerülik,hogy az emberek zömének semmi problémát nem okoz!!!és még nem hallottam hogy bármelyik húgyagyú riporter rákérdezett volna!!! Végre ki kéne mondani hogy idősekre,és lerobbant egészségi állapotúakra veszélyes!!!persze akkor majd nem lehetne számolatlanul árulni a vakcinát...kíváncsi leszek ,mennyiért juthat majd hozzá az ember!!?? És Merkely tegnapi nyilatkozata ..hogy az orvosok már 100 éve maszkot viselnek...erős csúsztatás...mivel a maszkot viselő sebész felvágja az embert...ergó kinyitja a természetes védőréteget, jelesül a bőrt...ja..és a műtő alapesetben steril...ezek szerint a környezetnek is annak kéne lenni,mert már jó 100 éve steril szobában műtik az embereket??? végignézve a professzor úr nyilatkozatait március óta...tisztán látszik ahogy bedarálja a rendszer!!! pont az ágál a maszk mellett ,aki 8000 esetből 2 pozitív eredményt talált??/SOTE vizsgálat/...ilyen arány mellett teljesen mindegy hogy van maszk vagy nincs!!!
legott
"SOTE-rektor: az országot nem lehet újra úgy lezárni, mint tavasszal, ha jön a második hullám"

A SOTE-rektor, hülye. De igen, le lehet zárni újra az országot!
Mert mindent lehet, csak akarni kell.

Pl. miért nem lettem kőgazdag bűnöző playboy?
Mert nem akartam !!!
Ha akartam volna, lehettem volna, de nem akartam.
Oposit
Szerintem ha kell, akkor le kell zárni. Miért nem lehet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.