A Balaton, a Velencei-tó és más tavak "fideszes gyarmatosításának" megállítása érdekében kezdeményezett népszavazást az MSZP. Az aláírásgyűjtő-íveket kedden nyújtották be hitelesítésre a Nemzeti Választási Irodához (NVI).

Tóth Bertalan pártelnök az NVI budapesti székháza előtt tartott, az MSZP Facebook-oldalán követhető sajtótájékoztatón közölte, három kérdésben kezdeményeznek népszavazást.

Szeretnék elérni, hogy lehessen ingyen fürdeni a Balatonban.

A második kérdés arra vonatkozik, hogy a ma még köztulajdonban lévő strandokat ne adják el, azok ne kerüljenek a "ner-lovagok" tulajdonába. Tiltsuk meg ezek eladását! – szólított fel.

Az ellenzéki politikus ismertetése szerint a harmadik kérdéssel változtatási tilalmat szeretnének elérni a még meglévő strandoknál, hogy ne lehessen lezárni azokat és ott apartmanokat építeni.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke szerint az elmúlt száz évben közmegegyezés volt arról, hogy kicsik és nagyok, szegények és gazdagok, kétkezi munkások és egyetemi tanárok fürödhetnek a Balatonban, a Velencei-tóban vagy bármelyik magyarországi természetes tóban.

Hozzátette: 2010 után indult, majd 2016-ban felgyorsult az a folyamat, amelynek révén a "ner-oligarchák" az érdekeltségükbe akarják vonni a Balaton, a Velencei-tó környékét, így szembekerültek a helyi lakosokkal, a civil szervezetekkel és mindenki mással, aki olcsó pihenőhelyet keres magának.

A szocialista képviselő azt mondta, a Balaton északi pártján 2-3 szabadstrand maradt, a déli parton még van pár.

Keszthelyen például a fideszes önkormányzat idén zárta be az utolsó szabadstrandot, pedig a választások alatt azt ígérte, meg fogja azt őrizni

- közölte.

Elmondta, olyan megoldást szeretnének, hogy a fejlesztések is megvalósulhassanak, de az emberek sem szorulnak ki ezekről a helyekről.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Itthon - 2020. September 22., 19:41
Összeírták az összes orvost az országban
Itthon - 2020. September 22., 22:09
Nem lesz Covid-kórház a Szent János Kórházból
Nagyvilág - 2020. September 22., 20:48
Eddig nem ismert adatok érkeztek a koronavírusról

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Már elnézést, de felháborító és tűrhetetlen hazaárulás, a becsületes, hatalmas és fáradtságos, nemzeti munkával alkotott, tisztes magyar nemzeti tőkésosztálytól elvitatni a jogos tulajdonait...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2020. September 22., 17:59
Bocsánatot kért Yoko Onótól John Lennon gyilkosa
Szórakozás - 2020. September 22., 17:55
Nicolas Cage már Budapesten van