A Szövi néven emlegetett balatonfüredi vitorláskikötő közelmúltja sajátosan szemlélteti a legismertebb politikaközeli vállalkozók változékony erőviszonyait. A kikötő üzemeltetését a hatalma csúcspontján lévő Simicska Lajos szerezte meg, később Nyerges Zsolté lett, majd Mészáros Lőrinc és Tiborcz István portfóliójába került. Simicska Lajos 2013-ban milliárdos fejlesztések ígéretével szerezte meg a kikötő üzemeltetését az államtól, a tervezett szálloda- és vitorláscentrumból azonban semmi sem valósult meg. Simicska után a kikötő üzemeltetése hiába ment keresztül jelentős vagyonokat felhalmozó vállalkozók kezén, továbbra sem történt érdemi fejlesztés a területen. Úgy tűnik azonban, hogy az elmúlt fél év elhozta az áttörést: a kikötőüzemeltető két pályázaton összesen 5,4 milliárd forint állami támogatást kapott a kikötő felújítására és egy prémiumkategóriás szálloda felépítésére.

Forrás: g7.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"az elmúlt fél év elhozta az áttörést: a kikötőüzemeltető két pályázaton összesen 5,4 milliárd forint állami támogatást kapott"

Úgy könnyű...
Aki Én
nincs az a kis kikötő, meg pár milliárdocska, ami ne jönne jól orbán strómanjainak.
A milliárdos osztalékokat kivevő strómanok megint kapnak ajándékba pár milliárd közpénzt.
De jól van ez így, mert nemzeti a kormányunk. Hogy mitől, az még talány...

www.balatontipp.hu/balatoni_hirek/balatonfured-gazdaekhoz-kerult-az-egykori-szovi-kikoto-kezdodhet-a-szallodaepites/

csodalatosbalaton.hu/hirek/hajozas/a-club-aligat-es-a-balatonfuredi-szovi-kikotot-2-milliard-allami-tamogatasbol-fejlesztik/
Aki Én
@Szeparepa2: ...tegnap este Mészáros mellett araszoltam a dugóban a 8-ason. Szép új fekete Ferrarit vezetett.
Még néztem is, hogy tulajdonképpen ez pont annyira az enyém is, mint az övé vagy a tiéd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.