A kormány számos ágazatnak nyújtott már segítséget, most a zenészeken a sor.

A Tankcsapda, Tóth Gabiék és Balázs Fecó raktárkoncertjeit is támogatja a kormány

Több mint ötmilliárd forint értékben

"támogatjuk legalább 150 raktárkoncert létrejöttét, ahol a hazai könnyűzenei élet szereplői profi technika és a saját stábjuk segítségével játszhatják el dalaikat"

- jelentette ki a kormányszóvivő a Facebook-oldalán szerdán közzétett videobejegyzésben.

Szentkirályi Alexandra közöte: várhatóan szeptemberben teszik közzé azoknak a raktárkoncerteknek a felvételeit, amelyeket a kormány támogatásából szerveznek meg, hogy segítsék a koronavírus-járvány és az elmaradt fesztiválok miatt nehéz helyzetbe került magyar könnyűzenei ipart.

A kormányszóvivő elmondta: a koncertek fellépői között

olyan nevekre számítanak, mint Tóth Gabi és Tóth Vera, Demjén Rózsi, a Tankcsapda vagy Balázs Fecó.

A "többi, fesztiválokról megszokott zenekarról a legnagyobb fesztiválok szervezőivel" egyeztetnek – tette hozzá.

A zenészek és háttérembereik kiemelkedő gázsit kapnak, a professzionális fény- és színpadtechnikáról, illetve a produkció felvételéről és közzétételéről pedig – a Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálásával – az Antenna Hungária gondoskodik – mondta a kormányszóvivő, hozzátéve, hogy "a háttérmunka már zajlik".

Emlékeztetett: a koronavírus miatt idén nyáron elmaradnak a nagykoncertek, fesztiválok, mert a kormány nem szeretné kockáztatni a járvány újbóli fellobbanását és az őszi hagyományos iskolakezdést. Ugyanakkor tudják, hogy mindez nagyon nehéz helyzetbe hozta a könnyűzenészeket és a velük dolgozó háttérembereket, ezért támogatják a raktárkoncertek létrejöttét.

(MTI)

Nagyvilág - 2020. September 20., 15:14
Valaki meg akarta mérgezni Donald Trumpot
Nagyvilág - 2020. September 20., 15:20
Angliában is durvulhatnak a szigorítások

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Kérdés hogy mostanában, amikor a járvány napról-napra erősödik és értelmes ember abszolút nem biztos abban, hogy a kormányzati kamucunami jelentései igazak-e, eme helyzetben elmegy-e egy koncertre, mégha kis létszámú is... én speciel inkább meghallgatom CD-n vagy megnézem a Youtube-n a kedvencem otthon inkább egyelőre... (amúgy sincs nagyon magyar köztük persze...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.