Templomokban, utcákon, tereken, különleges helyszíneken szólt az orgonazene szerte az országban. A kezdeményezés célja, hogy minél többen lehetőséget kapjanak az orgonamuzsika felfedezésére, a hangszer történelmének, működésének megismerésére. A Filharmónia Magyarország által szervezett esemény egyik fontos szereplője volt Miskolc. Az Orgonák Éjszakája programsorozatban olyan szokatlan helyeken bukkant fel az orgona, mint a helyi piac, a strand, vagy a buszpályaudvar. Reggel 8 órakor kezdődtek a koncertek, majd öt helyszín után végül a Szinva teraszon zárult a rendezvény, ahol Sztahura Ágnes orgonaművész, valamint két fiatal kollégája, Balázs Márk és Herczeg Zoltán adott közel egy órás ízelítőt az orgonairodalom gyöngyszemeiből.

Forrás: pannonhirnok.com
Feltöltő: orfeusz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Justitia
@division: tegnap 01:10
"főleg hogy az önkormányzatiak zöme elutasítja a hátrányos helyzetűeket"
Például?
division
@Justitia: Fentebb, ne kelljen már többször ugyanarra reagálnom.
Justitia
Mindenkit megadóztatnak.
Mi van a perselypénzzel, amit a hívő ad az egyháznak? Abból miért nem kell adót fizetnie az egyháznak?
Vagy: Ha lenyeli az állam, hogy nem kell adóznia perselypénzből befolyt lóvé után az egyháznak, akkor miért támogatja az állam az egyházat anyagilag?
Justitia
@division: Hát nekem is van rálátásom. Bevisszük a ruhát a templomba vagy hova, ahol összegyűjtik, aztán először kiválogatják a nemtomkik, a családjuknak, aztán marad a többi szétosztásra.
Lacost pólóban járt a főnököm dolgozni, aki amúgy szegénynek mondta magát, közben a neje részt vett a templomba bevitt cuccok szétosztásában.
division
@Justitia: Kötelező a perselypénz? Nem. Templomba kell a ruhákat bevinni, amit az ember rászorulóknak szán? Nem. Millió más hely is van. Templomba járni sem kötelező. Persze tudom, ma divat mindent szidni aminek köze van a Fideszhez vagy az egyházakhoz. Amúgy nem vagyok hívő, csak olykor már fárasztó azt hallgatni, hogy mindig mindenért más a hibás. Egyébként ha már mutyizásról van szó, sok egyéb hely is van ahol ezt csinálják, és köze nem kell hogy legyen a politikához.
Justitia
@division:Kötelező a perselypénz? . A történet nem erröl szól, hanem az adózásról. Mindenkinek adóznia kell, csak az egyházaknak nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.