Mocsai Lajost választották négy évre a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökévé.

Mocsai Lajos lett a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Testnevelési Egyetem rektora – a MEFS közleménye szerint – programjának ismertetésekor egy Klebelsberg Kuno idézettel kezdett: "a testnevelés újjászervezése nemzeti ügy, össztársadalmi érdek és érték", és mint hangsúlyozta: "ez azóta sem változott".

"A sportoló nemzet szlogen tartalommal való megtöltése a cél az elkövetkezendő négy évben. Az alapfilozófiát újra kell fogalmazni a testkultúra, az életmód és az életminőség terén, mert nagy potenciál rejlik a fiatalok sportra való megnyerésében. A szabadidő eltöltése és a várható élettartam viszonylatában óriási változások vannak folyamatban, de sajnos még így is az egészségben eltöltött évek száma Európában az egyik legalacsonyabb Magyarországon. Ennek a szemléletnek a megváltoztatása óriási kihívás az egyetemisták körében. A sportnak az egyetemeken divattá kell válnia, mindez a felsőoktatási vezetőkkel való kooperáció eredményeként érhető csak el"

- mondta.

Mocsai Lajos a testnevelő tanárok elfogadását, továbbképzését, szakmai és anyagi megbecsülését is célul tűzte ki.

A szerdai tisztújító közgyűlésen alelnöknek választották Bács Zoltánt, a Debreceni Egyetem kancellárját, Gál András Leventét, a Digitális Jólét Program szakmai vezetőjét és Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát.

Az elnökségbe bekerült még Ács Pongrác (PTE), Freyer Tamás (NKE), Rakaczki Zoltán (ME), Vladár Csaba (BCE), valamint a HÖOK-jelöltként Kiss Viktor és Molnár Dániel, az olimpiai bajnokok képviselőjeként pedig Knoch Viktor.

A Testnevelési Egyetemen megtartott közgyűlésen – amelyet a leköszönő elnök, Kiss Ádám nyitott meg – hagyományosan a szervezet által alapított díjakat is kiosztották.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Egy selejtes kéziedző mint a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke?
Egy "érdeme" van mindösszesen: a Fideszes seggeket nyalja!
Undorító féreg!
namihami
Még egy ""jól megérdemelt"" kinevezés. Némi fizetéssel megerősítve.
Nem az első és valószinűleg nem is az utolsó.
Józsipapa
okos ember ez a lajos...
halmozza a funkciókat, mint a zsírdisznó
vidnyánszki... és még törvényt sem kellett
módosítani...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok