Tartsuk be a szabályokat.

Olyan durva esőzések jönnek, hogy a rendőrség is figyelmeztetést adott ki – itt számíthatunk majd égszakadásra

A várható hatalmas esőzések miatt a szabályok betartására és a felelősségteljes magatartásra hívta fel a közlekedők figyelmét az ORFK.

Hétfőn két megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A rendőrség ezért arra kéri a közúti közlekedésben résztvevőket, hogy fokozottan figyeljenek a KRESZ szabályainak betartására, mert a korlátozott látási viszonyok között közlekedők nagyobb veszélynek vannak kitéve.

A gépkocsival közlekedők zivatar esetén fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek! A kerékpárosok, gyalogosok saját, illetve mások biztonsága érdekében lehetőleg használjanak láthatósági eszközöket!

Az időjárási frontok változása jelentősen növeli a rosszullétek számát, egyeseknél tompaságot, másoknál fokozódó ingerlékenységet válthat ki. A közlekedésben résztvevőknél ilyenkor fokozottan jellemző a koncentráció hiánya, amely a reakcióidőben is jelentkezhet. Az autósokat ezért arra kérik, legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot! Vigyázzanak egymásra! – írja felhívásában a rendőrség.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Szükség esetén pedig üljön át egy másik autóba. Az már a múltkor is bevált...
Kookas
@namihami: vagy egy másik kerékpárra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.