A DK elnöke Facebookon kéri a jövendőbeli szerepével kapcsolatos találgatások befejezését. Gyurcsány Ferenc szerint nem az a kérdés, mi lesz vele, hanem az, mi lesz az országgal.

Gyurcsány a mostani személyével kapcsolatos találgatásokat azért szeretné lezárni, hogy ez ne vesse vissza az ellenzéki együttműködést.

Zárjuk le ezt a gyerekes beszélgetést!

- írta közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc.

Hozzátette:

Nem az a kérdés, hogy mi lesz velem, hanem az, hogy mi lesz Magyarországgal.

Szerinte "Magyarországnak új kormány kell."

Ezért dolgozom. Egy olyan párt élén, amelyért egy garast nem adtak volna kilenc éve, ma meg a legerősebb ellenzéki párt. Nem elég győzni. Utána sikeresen kormányozni kell. A sikeres kormányzásnak sok feltétele van. Az egyik, hogy a kormány mögött erős, egységes, felelős frakciók, pártok álljanak. Tapasztaltam, hogy mihez vezet ennek hiánya.

"Azt szeretném, ha az európai demokraták sikeres kormányt alakítanának és vezetnének a következő választás után. Abban látom dolgomat, hogy a Demokratikus Koalíció pártként és frakcióként erős, stabil hátországot teremtsen egy ilyen kormánynak. Vezetni szeretném ezt a pártot, és frakciónkat" – írta.

Nem kell találgatni, üzenni, szivárogtatni, helyettem beszélni. Ha mondani szeretnék valamit, elmondom. Így egyszerűbb és könnyebb, valamint elkerülünk értelmetlen konfliktusokat.

Nem leszek 2022-ben miniszterelnök, házelnök, és még ki tudja micsoda. Szolgálni fogom az új kormányt. Ez az ambícióm. Semmiképpen se több. Zárjuk le ezt a lehetetlen beszélgetést! Kérem. Van itt egy sor dolog, ami ennél sokkal fontosabb

- zárta a posztot.

A HVG emlékeztet, hogy az egykori miniszterelnök szerepével kapcsolatban azt követően indultak meg a találgatások, miután az ellenzéki pártok megegyeztek abban, hogy minden választókörzetben egy jelöltet indítanak a Fidesszel szemben, arról azonban nem, hogy kik lehetnének a majdani kormány tagjai.

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke maga jelentette be, hogy Gyurcsány Ferenc nem kíván semmilyen tisztséget betölteni egy új kormányban, DK-s körökben azonban nagy felzúdulást keltett a kijelentés. Vadai Ágnes, a DK képviselője ezt követően a Facebookon azt írta, hogy "Gyurcsány marad. És vezető szerepe lesz egy új Magyarország megteremtésében. És meg fogja találni a módját. Tudom. Mert ismerem.”

Forrás: HVG, 24.hu

Címlapkép: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
legott
Nem hiszek neked, te vén fasz!
Orbán miatta nyert ekkorát.
Nem hiszek neked, te vén fasz (aki már nem fut)
legott
Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc tette tönkre Magyarországot - lehet, hogy végleg.
Eriksson
@kereső: Idézed Gy-t "A sikeres kormányzásnak sok feltétele van. Az egyik, hogy a kormány mögött erős, egységes, felelős frakciók, pártok álljanak. Tapasztaltam, hogy mihez vezet ennek hiánya."
Amikor me. volt, nagyjából megvoltak a feltételek. Az MSZP mindenben támogatta, amíg el nem cseszte.
Azóta is nyír mindenkit maga körül, egyre vehemensebben. Fenyegetőzik, máris diktátornak képzeli magát. Nem lesz ennek jó vége, ha elfogy körülötte a levegő.
kereső
@Eriksson: Nyomjad csak a fideSS mantrát, meg a hasznos hülyékét. Úgy látom csatlakoztál a csapathoz.
ómió
@Clavigo: Látom, te fosod! A bolsi kreténséget!
Eriksson
@kereső: 06:51 Ez nem fideSS mantra, ez tény. Te is látnád, ha levennéd a szemellenzőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.