Az esti falatozás nem csak az alvás minőségére, de az alakodra és egészségi állapotodra is rányomhatja a bélyegét. Azt régóta tudjuk, hogy este nem kellene ennünk, de mikor is kellene utoljára?

Hány órakor kellene utoljára enned? Nem, nem este hatkor

Fotó: Unsplash

Az utóbbi években elterjedt az a nézet, mely szerint a sikeres fogyás érdekében este hat után már nem szabad enni. Ez részben igaz. Ha valaki koránfekvő, tényleg nem érdemes alvás előttre időzítenie a vacsorát, hiszen a szervezete nem tud kikapcsolni, a pihenés helyett az éjszaka folyamán is dolgozni fog. Fekvő pózban a gyomor sem emészti meg rendesen az ételeket, ez a későbbiekben refluxot, emésztési gondokat okozhat.

Ha késő estig marad fent valaki, simán lehet, hogy a hatórás vacsora után este 10-11 körül még megéhezik, ezzel akaratlanul is pluszkalóriákat juttatva a szervezetébe, ezért jobb, ha az utolsó étkezést későbbre időzíti.A kutatás szerint ekkor kellene enned utoljára, ha fogyni akarszA Pennington Orvosbiológiai Kutatóintézet kísérletei alapján a szakemberek napi három étkezést javasolnak, ezeket érdemes a cirkadián ritmussal összehangolni – írja a Psychology Today.

A cirkadián ritmus rengeteg, táplálkozás szempontjából fontos tényezőt befolyásol, például azt, hogy mikor éhezel meg, vagy hogy mikor kerül sor a szénhidrátok, cukrok, zsírok emésztésére, miközben a szervezetre az éjszaka és a nappal váltakozása is hatással van.

Az idén júliusban publikált tanulmányban a kutatók azt javasolják ennek alapján, hogy az utolsó étkezés délután 2-kor legyen, reggel 8-ig a diétázók mást nem is fogyaszthatnak.

Femina

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És ha komolyan veszed a fogyókúrát, akkor a Bolondok Háza Dietetológiai Intézet szerint a legcélszerűbb, ha 2-3 hónapig egyáltalán nem eszel semmit. Ezt hívja az általuk kiadott szakirodalom a ""Cigány lova-metódusnak"".
Kevésbé radikális módszerként az egyetlen étkezés időpontja lehet hajnali 4 órakor (de ha átalszod, az még jobb) és másnap ugyaneddig az időpontig kizárólag a fényevést javasolják. Az ötödik naptól úgy le fogsz gyengülni, hogy a diéta további betartása, már a felkeléshez szükséges energia híján is, könnyen betarthatóvá fog válni.
Ez a Pennington Intézet biztos valamelyik angliai elmegyógyintézet kihelyezett tagozata lehet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Az étkezés lényege, hogy a szervezetünket fenntartsuk, tápláljuk hogy életben maradjunk és kellő energiánk legyen dolgozni. A fogyókúra már azért is marhaság mert nem kéne elhízni...szóval annyit kell enni amennyit képesek vagyunk munkával, mozgással elégetni vagy ha nem hogy kellő kondíciónk legyen a mozgáshoz. Az esti evés nem ártalmas ha reggel munkával kezdünk, és az evési időszak sincs kötelező órához kötve, csupán a mennyiségre és a minőségre kell odafigyelni.
gina
Micsoda agyhalott idióták ezek akik ilyet terjesztenek, komolyan az ember esze megáll,,,akkor ne is csodálkozzunk hogy sok fiatal (Bulémiás) nem akar enni a vékony alakért, ezeket a szemét tudósokat megbüntetném
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Szeparepa2
Az megvan, hogy nem mindenki ugyanakkor kel és fekszik...? Tehát eleve döbbenetes ostoba baromság, hogy pontos időhöz kötik ezeket a kurva a nagy okosságokat... max annyiről lehet beszélni értelmesen, hogy aludni lefekvés előtt hány órával... jó reggelt kívánok...
legott
Ja, csak ezért választottam ide ezt a dalt:

"That certain night, the night we met
There was magic abroad in the air
There were angels dining at the Ritz
And a nightingale sang in Berkeley Square"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.