Lassan ott tartunk, hogy nem átvezénylésekre, lélegeztetőgépekre, hanem a halottasházak hűtőkapacitásainak növelésére van szükségünk. Persze szokás szerint ezzel is majd csak akkor fog szembesülni a kormány, amikor már késő.

Forrás: rontgen.444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A cím szellemes, de buta

azonban ettől még a cikknek igaza van, még akkor is ha vannak igencsak naiv elképzelései is

A 444.hu „A káosz, mint rendezőelv” címmel közli Kunetz Zsombor írását.
Nos a szellemesnek szánt cím sajnos tudatlanságra utal. Chaos theory nevű matematikai terület épp ezzel foglalkozik, persze ahogy annyi más területen a matematika alkalmazásának lehetősége alapvető feltétele a hozzáértés lenne. A hatékony matematikai modellek kidolgázása a terület szakszerű felmérésén alapul. Így a konkrét példa az egészségügy ebből a szempontból is reménytelen; különös tekintettel a dilettáns vezetésre!
Maga a cikk a számos jó felvetés mellett tartalmaz némi naivitást is: „másképpen gondolta ezt a kásleri járványkezelés, mint ahogyan azt a józan ész diktálná” – írja. Ami tény, azonban ártunk és qurmányunk alapvető harcban áll a józan ésszel, amit büszkén hirdet is, mint unortodoxiát! =))
Ha már matekkal kezdtem még egy megjegyzés. Mi matematikusok szoktuk használni azt a kifejezést, hogy „józan paraszti ésszel belátható”! Ami arra utal, hogy valamihez nem kell csillogó szakmai intelligencia, s mély műveltség, elegendő a szakterület alapvető előírásainak percíz követése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok