Már aláírásgyűjtést is szerveznének, de ő ebből nem kér, mert jobbikos az ötletgazda.

Kiakadt a kormány tervei miatt a fideszes polgármester, álmatlan éjszakák gyötrik
Fotó: Wikipédia

A kedd éjjeli salátatörvényben olvasható az tervezetet, amely az állami tulajdonú szabadkígyósi kastély tulajdonjogát a szintén állami, Lázár János irányítása alatt lévő mezőhegyesi Ménesbirtokra testálná. 

Balogh József, Szabadkígyós polgármester erről a sajtóból értesült, és a hvg.hu-nak azt mondta, 

illett volna azt mondani legalább, hogy te bolond, ezt akarjuk.

Állítása szerint nem aludt egész éjszaka, mert a 22 évből, amelyet polgármesterként töltött a faluban, húsz azzal telt, hogy megoldást találjon a Wenckheim-kastély kezelésére, felújítására, hasznosítására.

„Ezzel az erővel Koszovóhoz is csatolhattak volna bennünket”

– utalt a békési polgármester arra, hogy turisztikai szempontból a település mindig Békéscsabával és Gyulával közösen tervezett, hiszen ezektől 5-10 kilométerre van Szabadkígyós, míg Mezőhegyesig 52 kilométert kell autózni.

A témára rámozdult a jobbikus Stummer János is, aki aláírásgyűjtést indítana. Balogh József levélben közölte vele, hogy nem kér a segítségből, de Stummer szerint nem a polgármester szorul segítségre, hanem "azok a szabadkígyósi polgárok, akik aggódnak, hogy a kormány a hátuk mögött nyúlja le épp a kastélyt".

(hvg.hu)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A Wenckheim család összejött a kastélyban úgy tíz-tizenöt éve, és a családi tanács lemondott a kastélyról, mert kellő földbirtok hiányában nem tudnák a kastélyt fenntartani.

Nyilvánvaló, márcsak az állagmegőrzés miatt is, oda kell adni olyannak, aki vállalja e nemzeti kincsünk megőrzését.
Sajnos, a magyarországi, kb. 3000 kastélyból már csak alig ezer maradt meg, a többi elpusztult, meg széthordták... Már jelképes összegért is adtak oda kúriákat, kastélyokat, hogy felújítják vállalkozók. A legtöbbje kudarcba fulladt, és elfuserált romként meredezik tovább az ég felé.
Meg kellene köszönnünk L. Jánosnak, hogy minden valószínűség szerint, gondját fogja viselni a míves kastélyépületnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
azért ez már igen csak az aljasság teteje mégis, hogy képzelik ez egyenesen olyan mint a hadi állapotban a szabadrablás
aztán Európát tele harsogják hogy itt jogállam van. Ahány haver annyi várkastély tulajdonos ? mert úgy döntenek? a közpénzből felujitva,? romosan nem kellett ? igy meg nem adjuk.
Edmond Dantes
Nem lepődnék meg,ha a következő döntés után a kastély valahogy Tiborcz nevére kerülne.Nem tudom,miért bonyolítják.
Eladott Ország
@Edmond Dantes: ma, 14:53 ♦ Kastélyok, villák, székházak – így gyarapodott a miniszterelnöki vő környezete az elmúlt évben
atlatszo.hu/2016/12/12/kastelyok-villak-szekhazak-igy-gyarapodott-a-miniszterelnoki-vo-kornyezete-az-elmult-evben/
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/80408416_10157524999876405_2685066218901078016_o.jpg?_nc_cat=100&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Aj5YK6-qi74AX_hzgwr&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=de7dd7703ccf33bd4255b4ad1389a8f5&oe=5FD47045
Miközben családok ezrei kerültek utcára a behajtók csapdájába esve, addig Orbán Viktor veje lassan bekebelezi hazánk összes kastélyát. A teljesen teljesen nyilvánosan lezajló lopások ellen Polt Péter természetesen nem tesz semmit. Vajon Elios-lámpákkal világította át a korrupciós ügyeket, hogy nem találtak semmit?!
Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Ezen a tulajdoni lapon, illetve ezeken a tulajdoni lapokon már 1993-tól ez a tényállás volt bejegyezve!... a 85/2000. (XI. 8.) FVM rendelet nem véletlenül született meg!
NKF
Már azt hittem,hogy a bájgúnár lekopott!Még lüktet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.