Indokolt és szükséges a választási törvény módosítása, és nem érinti az ellenzéki összefogás kérdését – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely szerint a választási törvény átírása nem érinti az ellenzéki pártokat

Gulyás Gergely hangsúlyozta: eddig egyetértés volt a politikában arról, hogy a választási és a kampányfinanszírozási szabályok visszaélésekre adnak lehetőséget a kis pártok és a "kamupártok" számára. A mostani módosítás azt szolgálja, hogy azok a pártok kapjanak támogatást, amelyek legalább 50 egyéni választókerületben jelöltet tudnak állítani – mutatott rá. Hozzátette: ennek nincs köze az ellenzéki pártok indulásához.

Megjegyezte: a választási törvény módosítására csak 2021. január 1-jéig van lehetőség a következő választás előtt, ezért dolgozták ki most a javaslatot.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Az világos, hogy meg kell dolgozni a gazdi kegyeiért, főleg, hogy Lázár János előmászott a vidéki száműzetésből, és a soha el nem múló nagypolitikai ambíciói teregeti újra a nyilvánosságban, szóval fene tudja, mi lesz Gulyás sorsa, amiről köztudottan nem ő dönt. Azt valamennyire értem, hogy az ellenzéki pártokat – amelyeket a fideszes kétharmad torz és önkényes választási törvénye kényszerít arra, hogy versengés helyett (ahogy az normális lenne egy normális országban, amely igényt tart a demokratikus jelzőre) egymással megállapodva, közösen álljon ki az állampárttal szemben a válaszáso(ko)n – szívből megveti, és csak a gúny és lenézés hangján tud róluk beszélni, lehetőleg öblösen Gyurcsányozva. Lásd: ‘22-re egy „nagy elvtársi csókban“ olvad össze az egész ellenzék. Mintha ez nem egy kényszerhelyzet lenne, amibe az önkény hatalomtechnikai okokból belehajszolta őket."
www.atv.hu/belfold/20201024-gulyas
namihami
Mi másért csináltátok volna? A munka szeretete, mint olyan, nem jellemző rátok, ellentétben a lopással.
ómió
Netán már az efftársi (nép)pártok se képesek a kívánt jelöltállításra? Ekkora az efftársi "gubanc"?
nezelodo
Nem bizony, azért fű alatt az "éjféli misén celebrálta" a Semjén "az ő javaslatát". Inkább ment volna jótékonysági vadászatra, bár a vadak sem díjaznák az ő jótékony, keresztény hitétével felvértezve a helikopterről való lelövésüket.
justhpeter
Ez a szerencsétlen Gulyás már-már úgy hazudik mint Orbán és lassan olyan hülye is lesz mint Kövér házmester.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.