A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Országos Választmánya azt követeli, hogy a magyar közoktatási intézmények haladéktalanul zárjanak be.

Pedagógus szakszervezet: "Azonnal zárjanak be az iskolák!"
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A PDSZ péntek este az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: Ausztriában a járványhelyzet miatt keddtől december 8-ig bezárnak az iskolák.

Megjegyezték:

most, hogy bezárt a miniszterelnök "laborja", ahol a járványügyi adatok jóval kedvezőbbek a magyarországinál, "itt az idő megint kimondani: követeljük, hogy kövesse a példát".

A PDSZ arra hivatkozva, hogy "mivel Magyarországon sokkal rosszabb a helyzet, mint Ausztriában", a teljes intézményrendszer azonnali zárását követeli. Továbbá, hogy a zárás alatt valósuljon meg az intézményi dolgozók beígért, államilag finanszírozott átfogó tesztelése. Intézménylátogatás csak negatív teszttel legyen lehetséges az újranyitás után is.

Kérik továbbá, hogy a kormány ne hagyja magára a munkáltatókat és a munkavállalókat:

vadászati kiállítás, olimpiai stadion, belgrádi vasút helyett segítse meg őket abból az uniós támogatásból, ami ezt a célt szolgálja.

Követelik azt is, hogy a gyermekével a járvány alatt otthonmaradásra kényszerülő szülő is minősüljön keresőképtelennek, és a táppénze mellé részesüljön kiegészítő jövedelempótló támogatásban.

A PDSZ kitért arra is, hogy az újranyitás után a járványhelyzet teljes időtartama alatt a felsősök és a középiskolások digitális munkarend szerint tanuljanak, a normál munkarend csak az alsósok számára legyen lehetséges. A digitális oktatásban lemaradók számára pedig szervezzenek digitális tanulócsoportokat.

Azt is kérik, hogy a nyitás után az óvodákban függesszék fel az intézménylátogatási kötelezettséget. A nyitás után pedig azoknak a szülőknek, akik meg tudják oldani a gyermekeik otthoni gondozását, az intézményvezetők ne tagadják meg, hanem automatikusan engedélyezzék a távolmaradást, igazolják a hiányzást – olvasható a PDSZ közleményében.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyurka80
Ez a PDSZ egy nagy libsi bagázs a javaslataikkal már sokszor beégtek (érettségi).Javasolt nekik qssba maradni.
csak úgy....
orbán föltette magyarországot egy lapra! szerintem ha veszít, akkor is ö nyer,mert orbán hazárdíroz ..
Istenakinincsen
iskolakezdéskor 50 fertőzött volt(ha igaz)
ma már 4-5ezer között mozog(ha igaz)...akkor hogy is van ez???
nem kellett "volna" már észrevenni,hogy az iskolákból terjed a leginkább?
Málna
Ezek állandóan nyígnak valamin. És nagyon kinyílt a csipájuk. Olyanok, mint a MOK.
Gyurka80
@Istenakinincsen: Melyik naptárban találtad ezt a szép nevet (idióta)?
legott
@Gyurka80: Miért, szerinted van isten? Ha igen, mesélj róla egy picit. Szerintem sem tudnál. (akkor mire vagy büszke, mit kérsz számon másoktól?)

Azt tudtad, illibsi, hogy aki nem ismeri Istent az jobb helyzetben van a végítéletkor, mint aki azt hangoztatja, hogy ismeri őt, de megtagadja a viselkedésével (fejben dől el)?
Nem tudtad? De téééényleg neeeem?
Gyurka80
@legott: Félreértetted én nem a Istenakinincsen-re hanem az idótára értettem a nevét mert így mutatkozott be!
Gyurka80
@legott: A többi hablatyod nem érdekel.
csak úgy....
@Málna: gondolom, te most otthon vakargatod a pennád mi közben másokat kritizálsz ! :) te nem lehetsz része az orbáni munka alapú társadalomnak ,te csak itt maszturbálsz ..
legott
@Gyurka80: Próbálod megmagyarázni, csíra? Ismerem az érzést. Tök fölösleges az erőlködés.

A többi hablatnyom arról szólt, te náci geci álkeresztény agymosott idióta, hogy a te fajtád miért nem keresztény(demokrata) - a büszkeséged a balítélet (nem az a bal, hanem a másik bal).
silber13
@Istenakinincsen: Mit is vártok egy elborult agyú fidesznyiktől!! És hát ez a Gyurka80 vagy ki a pöcs sem különb!

s

át z a -gyurka vagki a pöc sem különb!
silber13
@legott: Na hallod!! Ez a Gyurka egy műveletlen senki, mert ami az Istent illleti, hát Gyurika ugye nem olvassa Descartest!
jesz
Ha bezárják az iskolákat, azokat januárig nem szabadna megnyitni. Orbán szerint karácsonykor lesz a fertőzési csúcs, akkor már nem is lenne aki tanítaná a gyerekeket.(testközelből) marad az internet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.