Az LMP szerint a kormány az iparűzési adó beszedésének felfüggesztésével valójában nem a kis- és középvállalkozásokat akarja segíteni, hanem az önkormányzatok akarja megfojtani – mondta a párt társelnöke vasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott, az iparűzési adó felfüggesztésének ötletéről ugyan a "kormány árnyékminisztere", Parragh László iparkamarai elnök beszélt, de valójában azt Orbán Viktor miniszterelnök gondolta ki azzal a céllal, hogy megbosszulja a legutóbbi önkormányzati választás ellenzéki sikerét.

Az ellenzéki politikus szerint ennek az adófajtának az elengedése 800 milliárd forintot vonna el a településektől, ami alapjaiban lehetetlenítené el az embereket segítő önkormányzati szolgáltatásokat.

Az LMP ezért továbbra is bértámogatást, a szociális hozzájárulási adó elengedését és az egyéni vállalkozóknak szóló kedvezményes hitel bevezetését sürgeti, továbbá azt, hogy a kormány a multinacionális vállalatok helyett a kis- és közepes vállalkozásoknak nyújtson közvetlen támogatásokat – mondta Kanász-Nagy Máté.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Az még akkor volt, efftársak, amikor eladósította őket 1300 milliárddal!
tothjani
De csak azokat akik elárulták Szerető Apánkat, hiszen a hű településeknek az adósságát a Kormány mindig rendezi közpénzből.
Legjobb példa erre városunk ahol 2010-ben, a Fidesz a hű emberük által összehozott 23 milliárd adósságot szó nélkül kifizette, majd ahogy elhajtottuk a Fideszt kijött a bírósági határozat hogy a Fidesz rosszul kezelte a kapott támogatásokat, és ezért 1 milliárdot az immár "ellenzéki" város azonnal fizessen vissza.
Gyanitom ha a Fidesz marad ezt az összeget soha nem kellett volna visszafizetni !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok