A főpolgármester szerint itt az ideje, hogy ne csak a kormánynak legyenek javaslatai a fővárosnak.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
"Van ennek a kormánynak 300 darab államtitkára, helyettes államtitkára, kormánybiztosa, miniszteri biztosa, ki tudja mi még, soha ennyi pénzébe nem került az adófizetőknek az állami vezetők, mint a mostani kormány idején. Ebből a 300-ból, aki szembejön, annak mind van egy jó ötlete, hogy a fővárosnak mit kellene csinálni, aki szembejön az azonnal elkezd érteni a fővárosi költségvetéshez. Most éppen a kormányszóvivő irodájának szóvivője, vagyis – ha jól értem– a kormányszóvivő szóvivője érezte feladatának, hogy megszakértse Budapest iparűzési adóból származó bevételeit. Hát, nem sikerült" (24.hu)

Jogszerűen szúr ki Karácsony Gergelyékkel a kormány?

"Most nem arról lesz szó, hogy politikailag miként értékelhető az önkormányzatok kivéreztetése a koronavírus-járvány kellős közepén. Merthogy Sándor Zsuzsa szerint jogilag sincs rendben, ahogy a kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva a településeket kezeli.
...
Induljunk ki a jelenleg még hatályos, bár egyre inkább porladó „gránit szilárdságúból”. Azt írja az Alaptörvény, hogy

>> a helyi önkormányzat meghatározza költségvetését, annak alapján önállóan gazdálkodik, továbbá dönt a helyi adók fajtájáról és mértékéről. > hogy „különleges jogrendben az Alaptörvény alkalmazása nem függeszthető fel, az Alkotmánybíróság működése nem korlátozható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.