Másfél éve tartják félelemben a lakókat a beköltözött hajléktalanok, de az önkormányzat és a hatóság nem tesz semmit, hiába panaszkodnak rendszeresen az emberek.

Tavaly februárig nem volt semmi probléma, azonban az ajtók ki lettek cserélve, ekkor kezdődtek a bajok. Mint kiderült, leginkább a tetőteret és a felsőbb emeletek vették birtokba. A házban folyamatos az ordibálás és a csörömpölés is, és rengeteg mocskot is hagynak maguk után.

A lépcsők is tele vannak cigicsikkel, a korlátüveg pedig be van törve, mindez elmondhatatlan bűzzel is párosul.

Elképesztő mocskot hagynak maguk után a hajléktalanok. Sokszor az itt élőknek kell utánuk takarítani

– mondta az egyik lakó a Metropolnak. Majd hozzátette:

Nem egyszer fecskendőt találtunk a lépcsőházban, folyamatosan drogoznak. Hiába mondják a lakók, hogy ne csinálják ezt, nem vesznek minket komolyan. Engem például késsel is megfenyegettek.

A hajléktalanok napközben többnyire kint vannak a többiekkel, délutánra azonban visszatérnek a panelhoz és folytatódik a kiabálás és a rombolás. A ház egyébként tele van gyerekekkel és idősekkel is, az egyik fiatalabb iskolást még pszichológushoz is vinni kell, hiszen egyszerűen nem mer közlekedni a lépcsőházban.

Késsel fenyegetőző hajléktalanok tartják rettegésben egy budapesti panelház lakóit

A tetőn is csak a mocskot lehet látni, de eldobált ruhák, sőt, emberi ürülék is van. Az sem ritka, hogy tüzet gyújtanak a tetőn vagy éppen ott ordítoznak éjszakákon át.

Az önkormányzatnak és a szövetkezetnek is többször jelezték már a problémát, de semmit sem tettek ezidáig. A rendőrség többször volt kint, de csak néhány órára lett nyugalom, estére ugyanúgy visszajöttek az illegális 'házfoglalók'.

Mint kiderült, nemcsak az említett épületben történnek ilyesfajta esetek, hanem a szomszédos utcákban is. Az élhetetlen körülmények miatt már többen el is költöztek, és sokan gondolkoznak azon, hogy követik a példájukat. A betörések száma is megnőtt a környéken az elmúlt időben.

A lakók tehát tehetetlenek, külső segítséget nem kapnak, az önkormányzat azt tanácsolta, hogy tegyenek feljelentést. Birtokvédelmet viszont csak abban az esetben tudnak elrendelni, ha megadják a birtokháborítók, tehát a hajléktalanok nevét és lakcímét.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(metropol.hu)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Esetleg a rendőrség ebben az esetben név és lakcím nélkül is letartóztathatná ezeket a vandálokat, a bíróság meg pár évre rács mőgé dugná őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: Téged fegyverrel kényszerít valaki, hogy állandóan elhazudj mindent, hülyét csinálj magadból?
Vagy ez csak egy korral, vagy kórral járó tünet?
ómió
@Aki Én: Még mindig delirálsz? És állandóan csak aljas hazugságokat? Már a szedálás se hat rád? Kérj valami erősebbet!
Aki Én
@ómió: Zavart az elméd. Egyrészt hivatkozol a bukott népszavazásra, másrészt elfogadod, hogy a gazdád a nyakunkba szabadított pár ezer migránst a magyarok egyértelmű akarata ellenére, melyek már bűncselekményt is követtek el.
Ugyanakkor ugatod, hogy rajtatok kívül mindenki migránspárti. Hogy ide csak a gazdátok hordja be, arra szarni, mi?
ómió
@Aki Én: Az majd akkor lesz "zavart", ha én is a vigyorgóból "osztom az észt", ahogy te teszed!Addig meg hazudozzál nyugodtan tovább! Lenin atyád tuti, úgyis arra "teremtette" efftársiasságodat! A "bukott népszavazáson" meg többen utasították el a migráncsokat, mint, akik a "nem bukott"-on az Unióba lépést támogatták! Ez efftársilag bakfitty? Ott a Lenin összes dönt, vagy mai "magyar hangja", Soros kriptoefftársatok? Ha meg a vigyorgóból nézve máig se vagy képes megkülönböztetni a migráncsokat az ideiglenes letelepedést kapott "kötvényesektől" - tudod: akik az államcsődötökből való kilábalást komoly pénzekkel segítették (ugyanennek a migráncsaitokra való ráhazudását még nem fontoltátok meg?) - akkor követeljél már magadnak hatékonyabb kezelést!
ómió
@Shikari: De, hogy ne "fújják túl" - tudod: "környezetvédelem"(!) - már eleve tehetnének bele egy kis fehérítőt!
ómió
@Shikari: Jó ötlet! Még a vírust is fékezi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.