Amennyiben a kormány rendeleti úton korlátozza a tulajdonhoz fűződő jogok gyakorlását – például azt a lehetőséget, hogy az önkormányzatok bizonyos körzetekben fizetőssé tegyék a parkolást –, az emiatt elszenvedett anyagi veszteségekért valakinek, elsősorban a jogalkotónak kártalanítást kell fizetnie. Így a veszélyhelyzetre hivatkozó döntés miatt az érintetteken kívül a kormánynak is vállalnia kell a következményeket.

(Forrás: varosikurir.hu, Városi Kurír által)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Doktor úr! Az adófizetés is a tulajdonhoz fűződő jog korlátozása! Akkor az adófizetésért is kártérítésre vagyunk jogosultak? :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Az, hogy jogosítvány kell a járművezetéshez, nem a tulajdonhoz fűződő jog csorbítása? Dehogynem! :-)))))))))))))))))))))))))))

Mielőtt nyilatkozna a doktor úr, kicsit át is gondolhatná a kijelentéseit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Olyan barom vagy mint a vaddisznó a kukoricásban @Shikari:
Aki Én
Könnyesre röhögöm magam, mikor egy alulképzett, valószínűleg az elemit is éppen, hogy kijárt fidesz-csicska ide jön, és kioktat egy jogvégzett ügyvédet. Ráadásul olyan eszméletlen ostobán, hogy az teljességgel érthetetlen.
Olyan nehéz elhinni, hogy ezt még biztatja is valaki. Csodálkozom, hogy még Habonyék nem tiltották le, mondván, ezzel többet árt mint használ.
kereső
@sgl: igen! Vészhelyzet van! Eü- járványügyi vészhelyzet.
vitriol
Nagyon fafejűnek vagy gonosznak kell lenni ahhoz, hogy valaki a kormányból ne hallja meg az emberek jogos felháborodását az ingyenes parkolás miatt. Ez is csupán "látszatintézkedés", mint az idősek vásárlási sávja, sermmi haszna, de legalább kárt okoz!
Aki Én
@vitriol: Ez sajnos nem látszatintézkedés, ez nagyon is látszik.
Látszik a főváros bevételein, a légszennyezettségen, a városban lakók ellehetetlenítésén, mikor órákig keresnek parkolót...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.