December 31-ével lemondott európai parlamenti mandátumáról Szájer József, a Fidesz politikusa. Az erről szóló döntéséról a mai napon tájékoztatta David Sassolit, a EP elnökét. Lelki terhekre hivatkozik, de a kormányt továbbra is támogatja. Az 59 éves Szájer József a Fidesz alapító tagja, 1990 és 2004 között volt a magyar országgyűlés, majd négy cikluson keresztül az Európai Parlament tagja.

Szájer József közleményében azt írja, hogy benyújtotta lemondását európai parlamenti mandátumáról David Sassolinál, az Európai Parlament elnökénél. A lemondás 2020. december 31-vel hatályos.

Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom

- emelte ki.

A Fidesz-KDNP politikusa azt írta, hogy

egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük.

1990 és 2004 között országgyűlési képviselőként dolgozott, volt a Fidesz frakcióvezetője és a parlament alelnöke is. 2004 óta volt tagja az Európai Parlamentnek.

Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként. Ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni. A választóknak köszönöm, hogy szavazataikkal négyszer juttattak be a magyar Országgyűlésbe és négyszer az Európai Parlamentbe. Mindkét intézményben teljes erőmmel a hazámat szolgáltam, szép munka volt a magyarokat szolgálni. Választott képviselői tevékenységemnek ezzel vége. Köszönöm politikustársaim és kollégáim támogatását

Szájer József a jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett

a távlatosabb, szellemi területen kívánja folytatni a munkát,

de ennek részleteiről később számol be.

Forrás: HVG, Infostart

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Nyilván Lázár fog kimenni Szájer helyére...
bakcsubakka
Hol a büdös pi..ába vannak a fidess bérkommentelők?
Hol a shikari,a durbincs a pagero a csizmásmacsek???
Hol vagytok fanok?
Hol?
Ne szarjatok be ! Nem ti lógtatok a csatornán,mint gyümölcs a fán !
Szégyellitek a " pártcsaládotok " viselt dolgait ? Lehet is !!!
bakcsubakka
@Béla333: Tőlem kimehet Lázár ,csak vissza ne jöjjön !
Sámannus
Mi a szent krucifix? Hát nem várja e meg még leválcsák a vártán? Csak úgy magától lefalcol, mint a kámfor? Hát még a sajtó elé sem áll ki hogy bánccsák a matyart? és lopják a vagyonát? Mi afaxom lett hirtelen a tákolmány kotyvasztójával? Most akko nem likvidálja magát mint a nemzethi megrontó szidikátus legsorosabb sorosát?
simmering73
Lemond, de a kormányt támogatja. Ezt természetes, hisz egy alomból valók vagytok Józsi. Egyikőtök sem különb a másiknál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.