Közös ellenzéki listán tervezi az indulást a Momentum Mozgalom a 2022-es országgyűlési választásokon – jelentette be a párt elnöke vasárnap a Facebook-oldalán.

Közös ellenzéki listán indulna a Momentum 2022-ben

Fotó: Sóki Tamás / MTI

Fekete-Győr András azt írta: a Momentum Mozgalom küldöttgyűlése vasárnap felhatalmazta a párt elnökségét, hogy a 2022-es választásokon az ellenzéki pártokkal közös listát állítson. Kitért arra is, hogy a Momentum a legnyíltabb és legdemokratikusabb előválasztásokért fog kiállni.

A politikus úgy fogalmazott: "tíz év után először nyílik valódi esély arra, hogy mi, magyarok lerázzuk magunkról a Fidesz keleties, korrupt uralmát".

"2022 nem egyszerű kormányváltást, hanem valódi korszakváltást fog jelenteni, közösségünk pedig készen áll arra, hogy ennek érdekében az ellenzéki pártokkal közösen dolgozzon" – emelte ki a Momentum elnöke, hozzátéve: hisznek egy igazságos és arányos választási rendszerben, ahol a választók nem két nagy tömb között választhatnak, hanem egy sokszínű politikai térben húzhatják be az x-et a nekik legkedvesebb párt mellé.

Hisznek abban is, hogy a Momentum új politikai kultúrát, lendületet, tiszta versenyt, szolidaritást és pozitív nemzetképet kínál Magyarországnak. Ezen értékeket a választási szövetségben a leghatározottabban érvényesíteni fogják – tette hozzá.

A Momentum közössége elkötelezett amellett, hogy az új korszakban leszámoljanak a korrupcióval, visszaállítsák a sajtószabadságot, igazságos választási törvényt alkossanak, és valódi korlátokat szabjanak a politika vezetők hatalmának, hogy soha többé ne ismétlődhessen meg egyetlen személy és egyetlen párt totális hatalma Magyarország felett.

"Hiszünk benne, hogy közösen le fogjuk váltani Orbán Viktor rendszerét, és másfél év múlva Magyarországra egy új, szabadabb korszak virrad" – fogalmazott bejegyzésében Fekete-Győr András.

A Momentum Mozgalom 2017 márciusában döntött arról, hogy párttá alakul és elindul a 2018-as parlamenti választásokon. Akkor nem jutottak be a magyar Országgyűlésbe. A 2019-es európai parlamenti választáson 2 mandátumot szereztek.

MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Sok sikert hozzá. Ez az egyetlen demokratikus mód a fideSS megbuktatására.
Remélem, hogy a győzelmet egy mélyreható számonkérés fogja követni.
Azoknak, akik közpénzt tettek magánvagyonná, börtönben a helyük teljes vagyonelkobzás után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@SystemError: Csak nem munkanélküli troll lettél? Az építőiparban se kellesz? És ezt haladéktalanul másokra hazudod? És mondd csak, lehetsz te még ennél is "jobb efftárs"? Vagy az szinte kizárt és innentől már csak "efftársi álmodozol"?
SystemError
@ómió: Jól van tudom kényelmetlen téma, hogy ilyen hülye vagy, hogy ugyanezzel a névvel tolod egész nap ennyi helyen és történetesen pont a kormány propagandát hirdeted ilyen agyhalottan, hogy ugyanazt a 3 szót ismételgeted. Valóságos felhasználómintára vall..:). Úgy érzitek, hogy ugyanolyan hülyék az emberek ilyen téren, mint amikor elkezdtétek a "sejteket" vagy a cap.fidesz.hu/-t évtizedekkel ezelőtt?...:)
SystemError
@ómió: Kezdj bele valami okj-ba gyorsan, mert hónapjaid vannak még ha maradtok, ha nem a lé az tuti különbség lesz már...:)
ómió
@SystemError: Neked, efftársilag, van olyan, hogy "kényelmetlen téma"? Hát, milyen efftárs vagy te?Bolsi fajkretén propagandistaként mi ez a finnyásságod? Ezért tolod minden portálon más név alatt? Önmagadat is szégyelled? Ezt, amúgy, nem csodálom! Látom, az efftársi álmodozásod se csillapult még. Jobb is, ha ennél maradsz, addig se firkálsz bolsi baromságokat, hazugságokat!
SystemError
@ómió: Gondolkodtál már azon, hogy lett belőled "ez". Tudom az emberek minden szart bemagyaráznak maguknak! A prostiknak is van önérzetük.

A prosti is ember!: www.youtube.com/watch?v=6OHfdq-QuKU

:)
ómió
@SystemError: Prostinak érzed magad? Akkor mást keress! Nem vagyok homokos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2021. January 23., 09:20
Így élte meg a koronavírusos időszakot Isaura!
Itthon - 2021. January 22., 21:56
Halálos baleset történt a 47-es főúton