Az elhunytak száma közelíti a 9 ezer főt, kórházban 6006-an vannak, közülük 489-en szorulnak lélegeztetőgép segítségére. 

A kormány által fenntartott koronavirus.gov.hu legfrissebb, december 25-ei adatai szerint 2610 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 314 164 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Koronavirus: 104 beteg hunyt el, 2610 újabb fertőzöttet találtak

Védőruhába öltözött ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. december 15-én

Fotó, címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Elhunyt 104 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8 833 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 123 989 fő, az aktív fertőzöttek száma 181 342 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 20%-a budapesti. 6006 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 489-en vannak lélegeztetőgépen.

A közlemény szerint a kormány által korábban kihirdetett védelmi intézkedések – kijárási tilalom és más egyebek – január 11-ig biztosan fennmaradnak. December 25-én már nem érvényes a 24-ei tilalom eltörlése, vagyis karácsony első napjának estéjén 8 órától kijárási tilalom van érvényben hajnal 5 óráig – ez a rendelkezés szilveszterkor is érvényben marad.

"Az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget és felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is.

December 26-án érkezik a koronavírus elleni vakcina Magyarországra, másnap elkezdődik az egészségügyi dolgozók oltása. Szombat reggel érkezik meg Magyarországra az Európában elsőként engedélyeztetett, koronavírus elleni oltóanyag, a Pfizer-BioNTech vakcina. A vakcinaszállítmány várhatóan kora reggel lépi át a magyar határt, ahonnan rendőri biztosítás mellett érkezik meg elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba, majd további négy kórházi oltópontra. Az egészségügyi dolgozók beoltása december 27-én, vasárnap kezdődik meg.

Az első vakcinaszállítmányt a következő hetekben újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik több héten át az egészségügyi dolgozók beoltása. 2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása."

Már több mint 300 ezren regisztráltak védőoltásra a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz. A nyugdíjasok számára a posta december folyamán kézbesíti azt a levelet, amelyben Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatja őket a regisztráció lehetőségéről. A nyugdíjasok a levélhez mellékelt adatlap kitöltésével és visszaküldésével is jelezhetik igényüket a koronavírus elleni oltásra"

- olvasható a kormányzati honlap közleményében.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"A járvány elleni védekezés kimerül a halálozási adatok szisztematikus meghamisításában. Hetente majdnem ezer halottat tagadnak le és hallgatnak el. A járvány elleni legerősebb fegyverük Müller Cecília, aki mond valami közhelyes ordító baromságot naponta a televízióban, de komoly intézkedések nem történnek. A járványügyi szakemberek eltűntek, a kórházak élén katonák vannak, akik megakadályozzák, hogy az orvosok beszéljenek és javaslatokat tegyenek. Lefojtották az országot, halálra ítéltek tízezreket és várják, hogy a járvány a kijárási korlátozásokkal magától elmúlik vagy alábbhagy. "
nepszava.us/hamisitjak-a-halalozasi-adatokat-mert-orban-a-felelos-a-dramai-helyezetert/
Jozefina
@simmering73: a cikk felveti orbán személyes felelősségét a víruskezeléssel kapcsolatban is!!! Miután valóban ő dönt egyszemélyben így ez egy reális felvetés!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok