Eddig csaknem 21 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be a jelenleg működő 25 oltóponton – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.

Müller Cecília elmondta: az oltópontok nagy forgalmat bonyolítanak le, így a városi kórházakkal bővítik azok körét, és tervezik a háziorvosok bevonását is az oltásba.

Hozzátette: az egészségügyi dolgozók után a második körben a szociális otthonok lakói és dolgozói kapják meg a védőoltást, ezekbe az intézményekbe mobil oltócsoportokat küldenek.

Emlékeztetett arra, hogy kedden 39 ezer adag védőoltás érkezett Magyarországra, idáig már 78 ezer ember oltására elég vakcinát szállítottak az országba. A jövő héten, azután hetente további oltóanyag-mennyiség érkezik majd – mondta.

Újságírói kérdésre válaszolva Müller Cecília azt mondta,

a döntést a kormány fogja meghozni, de szerinte január 11. után is indokolt fenntartani a korlátozó intézkedéseket.

Magyarországon eddig nem azonosították a vírus új, Nagy-Britanniából származó mutációját. Szeptember elseje óta 16 ezer fő utazott be Angliából Magyarországra, aki a beérkezését követően két héten belül pozitív mintát adott, annak vizsgálják az eredményeit.

A tiszti főorvos kérdésre felelve azt is elmondta, a háziorvosi rendelők alkalmasak a tömeges oltások beadásra, az oltások mindig is ott történtek. Így valószínűleg nem lesz szükség arra, hogy a szavazókörökben oltsák be az embereket, ahogy arról Orbán Viktor beszélt hétvégén a Kossuth rádióban.

Forrás: MTI, 24.hu

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
morzsákból összeáll a terv május messzi van. ja melyik május ugye ? 54 meg már és hol volt eddig tél?
megfagytak ? viktor hallottad ? már 54-en ??? ja se lakás se kaja se munkahely csak a gondoskodás hiánya az utca? az huzatos hideg mind ti a hozzáállással
Yoda69
A nagy "oltasi tervbol" kimaradtak a tanarok, akik az egyik leg veszélyeztetettebb reteg.
orbanek mindent elbasznak amihez nyulnak, miert lenne ez maskepp a lakossag beoltasaval. Meg szerencse hogy nincs orosz es kinai vakcina, mert akkor azzal is mutyiznanak. De sajnos meg lehet, mert ilyen utemben 3 ev alatt se oltjak az embereket, annyi ido alatt meg talan a ruszkik is osszehoznak valamit.
Pálinkás Pál
szerinte...hehe...a koszos csúti akarja fenntartani,,,ha tudja,akkor választásokig.../ha lesznek /
Pálinkás Pál
@Horizont: Talán azért ,mert az eü-ben sincs tolongás az oltásért...bármit is állít a kormánymédia!!!
Gazella
@Horizont: sok egèszségügyis nem kéri.
Pálinkás Pál
@Horizont: ne nekem mond..nem érdekel...elsőnek azokat kéne oltani akik veszélyeztetettek...persze nekik nem jó ez a vakcina...a verebek meg a szlávik is ezt csiripelte...akikre most rá akarják erőltetni..azok zömének semmi szüksége rá...
Pálinkás Pál
@Horizont: no igen...a sabin cseppeket nem pár hónap alatt csapták össze...nem profitorientált giga gyógyszergyárak "keze" volt a dologban...és valljuk be..gyermekekre...tehát a jövőnkre volt veszélyes...ezzel szemben most...nem a célcsoportnak fejlesztettek vakcinát..,mert abból jóval kevesebb kéne../öregek,krónikus betegek / hanem csináltak egy "általánost " aminek a hosszútávú hatását csak találgatni lehet...és főleg azoknak adható kis kockázattal,akikre a járvány sem jelent nagyobb veszélyt..mint adott esetben a vakcina...nos...hogy is van ez?
Pálinkás Pál
@Horizont: ezt én is így gondolom...mindenki döntse el maga...sosem hülyéztem le senkit a maszkért...azért már igen,mert rám akarja kényszeríteni..
Csibi
@Horizont: 14:53
Majd Gyurcsány és bandája beszerzi a többi vakcinát te hülye fasz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.