"Két féléves tanulmányi eltiltást és két féléves kollégiumi kitiltást kapott szankcióként” két hallgató abból a csapatból, aminek tagjai tavaly novemberben rombolni kezdtek a Budapesti Műszaki Egyetem Schönherz Kollégiumában, miután Orbán Viktor bejelentette az új járványügyi intézkedéseket, köztük a felsőoktatás áttérését digitális tanrendre, és a kollégiumok bezárását.

Az egyetem a Telex kérdésére válaszolva azt is közölte, hogy a rongálásban összesen öten vettek részt, a maradék három hallgató ellen indított fegyelmi eljárást azért függesztették fel, mert ellenük a rendőrség is eljárást folytat, ennek a lezárultát várják.

Tavaly novemberben jutottak el a Telexhez azok a felvételek, amelyeken az látszik, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégiumában több helyiségében is durvább pusztítást végeztek a hallgatók.

A székeket, ágyakat és matracokat szétdobálták, az egyik szobában pedig a falat is elkezdték kibontani.

Az egyetemisták állítólag azután kezdtek rombolni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök november 9-én minden korábbinál szigorúbb járványügyi korlátozásokat jelentett be, egyebek mellett azt is, hogy november 11-től a felsőoktatás csak online formában működhet, az egyetemi kollégiumokat bezárják.

A rongálás további 13 passzív résztvevője, akik "az események megakadályozásának, vagy jelzésének elmulasztásával szintén vétettek a szabályok ellen” kollégiumi kitiltást, szigorú megrovást vagy megrovást kaptak a fegyelmi bizottságtól. A határozatok ellen eddig senki sem fellebbezett.

Card

Forrás: Telex

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
És még ki se rúgták az efftársakat? Ezt a "diktatúrát"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Clavigo: Üdvözöllek, idióta efftárs! Én ómió vagyok!
ómió
@Eladott Ország: Na! "Releváns híranyagot" találtál az Athina Híradó "archívumában", bolsi fajgyökér!? De legalább ezt is Korózs efftársad "narrálja"? A "hitelességhez" az kell ám!
Clavigo
@ómió: Igen,,tudom... omio vagy,,,a csokisnyelvű überkretén.
ómió
@Clavigo: Űberkretént tükörbe nézve láttál, vagy az a nekem bemutatkozó idióta volt még?! Ilyen gyors az "efftársi alakváltozás"? Akárcsak a másrahazudása?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.