"Két féléves tanulmányi eltiltást és két féléves kollégiumi kitiltást kapott szankcióként” két hallgató abból a csapatból, aminek tagjai tavaly novemberben rombolni kezdtek a Budapesti Műszaki Egyetem Schönherz Kollégiumában, miután Orbán Viktor bejelentette az új járványügyi intézkedéseket, köztük a felsőoktatás áttérését digitális tanrendre, és a kollégiumok bezárását.

Az egyetem a Telex kérdésére válaszolva azt is közölte, hogy a rongálásban összesen öten vettek részt, a maradék három hallgató ellen indított fegyelmi eljárást azért függesztették fel, mert ellenük a rendőrség is eljárást folytat, ennek a lezárultát várják.

Tavaly novemberben jutottak el a Telexhez azok a felvételek, amelyeken az látszik, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégiumában több helyiségében is durvább pusztítást végeztek a hallgatók.

A székeket, ágyakat és matracokat szétdobálták, az egyik szobában pedig a falat is elkezdték kibontani.

Az egyetemisták állítólag azután kezdtek rombolni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök november 9-én minden korábbinál szigorúbb járványügyi korlátozásokat jelentett be, egyebek mellett azt is, hogy november 11-től a felsőoktatás csak online formában működhet, az egyetemi kollégiumokat bezárják.

A rongálás további 13 passzív résztvevője, akik "az események megakadályozásának, vagy jelzésének elmulasztásával szintén vétettek a szabályok ellen” kollégiumi kitiltást, szigorú megrovást vagy megrovást kaptak a fegyelmi bizottságtól. A határozatok ellen eddig senki sem fellebbezett.

Card

Forrás: Telex

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
És még ki se rúgták az efftársakat? Ezt a "diktatúrát"!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Emléxem ha most lefolytatnának egy eljárást hasonló bűncselekményért az kormányváltó eljárás lenne.
jesz
és ezek lesznek a jövő mérnökei? ezek lesznek munkahelyi vezetők? ezek adnak majd fegyelmit a dolgozóknak? fasza! gratulálok...

remélem nem fognak diplomázni, akárhogyis igyekeznek ezek a szarháziak...
ómió
És még ki se rúgták az efftársakat? Ezt a "diktatúrát"!
vacsi
"A határozatok ellen eddig senki sem fellebbezett."
Persze, hogy senki nem fellebbezett ellene! Ilyen enyhe ítéletet hozni egyenesen szánalmas! A szocializmusban ezért az ország valamennyi egyeteméről örökre kitiltották volna őket - nagyon helyesen!
Ja, és az okozott kár teljes helyreállítását megtéríttetném velük, méghozzá fejenként! Mocskok!
namihami
Azért én egy kicsit hiányolom, hogy dicséretet nem adtak nekik. Sőt, némi készpénzzel és az újra kinyitandó kollégium esetén egyágyas, minden komforttal felszerelt lakosztályi ellátást. Hiszen az, aki ennyire szereti a kollégiumát, hogy azt ilyen mértékben képes a világ tudtára hozni, na az minden jóval való elhalmozást megérdemel. Esetleg a záróvizsgáikon plusz egy érdemjegy is dukálna.
ómió
@Clavigo: Üdvözöllek, idióta efftárs! Én ómió vagyok!
ómió
@Eladott Ország: Na! "Releváns híranyagot" találtál az Athina Híradó "archívumában", bolsi fajgyökér!? De legalább ezt is Korózs efftársad "narrálja"? A "hitelességhez" az kell ám!
Clavigo
@ómió: Igen,,tudom... omio vagy,,,a csokisnyelvű überkretén.
ómió
@Clavigo: Űberkretént tükörbe nézve láttál, vagy az a nekem bemutatkozó idióta volt még?! Ilyen gyors az "efftársi alakváltozás"? Akárcsak a másrahazudása?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.