2006-ban kétéves gyermekét hátrahagyva tűnt el egy nő Szentesen, az ügyben sokáig nem történt érdemi fejlemény. Tavaly nyáron aztán a rendőrség közölte, hogy megtalálták a nő holttestét és a volt élettárs ellen is európai elfogatóparancsot adtak ki, ez alapján meg is találták a férfit.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint befejezte a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Életvédelmi Osztálya a 2006-ban eltűnt szentesi édesanya sérelmére elkövetett emberölés ügyében. A nyomozó hatóság a keletkezett iratokat 2021. január 15-én a Fővárosi Főügyészségnek megküldte. 

2006-os gyilkossági ügyet zárt le a rendőrség

Fotó, címlapkép: részlet a rendőrség tavalyi videófelvételéből, ami akkor készült, amikor a magyar rendőrök átvették az emberölés gyanúsítottját osztrák kollégáiktól

K. Judit kétéves gyermekét hátrahagyva tűnt el 2006. július 21-22. közti éjjelen a szentesi albérletéből, sokáig keresték, de nem találták meg. Az országos rendőrfőkapitány 2020. február 17-én 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben, amelyben a rendőrség emberölés miatt nyomozott. 

Tavaly július 2-án a rendőrség azt közölte, hogy megtalálta az eltűnt nő földi maradványait, valamint azt is, hogy a korábbi élettárs D. Lajost gyanúsítják a tett elkövetésével, aki ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, és aki az olasz hatóságok őrizetében volt ekkor. A férfit július 23-án vették át az osztrák rendőrségtől a magyar rendőrök, majd kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását az emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrség az ügyiratok átadásával együtt azt is bejelentette, hogy az emberölés kapcsán tavaly kitűzött 10 millió forintos nyomravezetői díjat visszavonják.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Lehet, hogy ez a gyilkossági nyomozás egy kicsit ""elhúzódott", de vigasztaljon minket a tudat, hogy a templomi szobor megrongálója órákon belül meglett.
Mert, ugyebár, a fontossági sorrend...
simmering73
A rendőrség szlogenje lehetne: "Hamar munka ritkán jó". A nyomravezetői díjat visszavonták. Na olyat se hallottam még, hogy kifizették.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.