Az üdülőtelepre már csak csónakkal lehet bejutni.

Az Országos Vízjelző Szolgálat honlapjának főoldalán található "Napi vízállásjelentés" február 21-ei bejegyzése szerint a Tisza a hazai szakaszán Kisköre és Csongrád között árad, máshol viszont apad. 

A folyó a duzzasztásmentes szakaszokon (vagyis Záhonyig, illetve Kisköre és Csongrád között) Tivadarig igen alacsony, Tivadar és Záhony között alacsony, alatta pedig magas vízállású. Záhonytól kezdődően a vízjárást az erőművek üzemrendje jelentősen befolyásolhatja a bejegyzés szerint.

Árad a Tisza Szolnoknál – fotók

Kenuval eveznek nyaralójukhoz tulajdonosok a vízzel elöntött szolnoki üdülősoron 2021. február 21-én. Árad a Tisza Szolnoknál. Az előrejelzések szerint a folyó tetőzése február 21-22-ére várható.

Fotó, címlapkép: MTI/Mészáros János

"Az OVSZ előrejelző rendszerében szereplő hazai vízmércékre készített számítások alapján a következő hat napban az I. fokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó vízszintek várhatóak a Tiszán Tokaj és Mindszent között, valamint a Bodrogon és a Hármas-Körösön. A II. fokú szintek feletti értékek valószínűsíthetőek a Tiszán Tiszakeszi és Kisköre között"

- olvasható a bejegyzésben.

Árad a Tisza Szolnoknál – fotók

Motorcsónak közlekedik a Tisza-Zagyva torkolatnál 2021. február 21-én. Árad a Tisza Szolnoknál. Az előrejelzések szerint a folyó tetőzése február 21-22-ére várható.

Fotó: MTI/Mészáros János

Szolnoknál február 21-ről február 22-re virradó éjszaka tetőzhet az árhullám az MTI híre szerint. A Hydroinfo adatai szerint Szolnoknál február 21-én reggel 7 órakor 735 centiméteres volt a vízállás.

Forrás: MTI, Hydroinfo

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.