Az Országgyűlés a hétfő délutáni döntéshozatalok során felfüggesztette Simonka György (Fidesz) képviselő mentelmi jogát, míg a többi, magánvádas ügyben fenntartotta azt. 

Felfüggesztették Simonka György mentelmi jogát, Szabó Tímeáét nem
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Az Országgyűlés 174 igen, 1 nem és 1 tartózkodó szavazattal felfüggesztette Simonka György (Fidesz) mentelmi jogát.

Hargitai János (KDNP) a mentelmi bizottság elnöke elmondta: a testület egyhangúlag döntött a mentelmi jog felfüggesztését célzó beadványról. Jelezte: közvádas ügyről lévén szó, a bizottság tartotta magát a szokásjoghoz.

Ismertette: a legfőbb ügyész fordult az Országgyűléshez, és vesztegetés hatósági eljárásban bűntett miatt kérte a mentelmi jog felfüggesztését. A legfőbb ügyész beadványában visszatért arra a bűncselekményre, aminek kapcsán az Országgyűlés a mentelmi jogot már felfüggesztette, és költségvetési csalásról szólt – közölte.

Simonka György nem kívánt élni a felszólalás lehetőségével.

A képviselők döntöttek Szabó Tímea (Párbeszéd) mentelmi jogáról is, és 10 igen, 156 nem és 1 tartózkodó szavazattal fenntartották azt.

Hargitai János ismertette: a II-III. kerületi bíróság kérte a mentelmi jog felfüggesztését becsületsértés miatt magánvádas ügyben. A testület megállapította, hogy a képviselő 2020 októberében tett közzé bejegyzést a Facebookon, majd ezt később az Óbudai újságban megismételte. A feljelentést a volt óbudai polgármester tette, aki szerint a képviselő kijelentései alkalmasak a becsületsértésre. A bizottság – magánvádas eljárás okán –, azt javasolta, hogy ne függesszék fel a mentelmi jogot.

Szintén fenntartották a képviselő mentelmi jogát egy másik magánvádas ügyben is, 14 igen, 147 nem és 4 tartózkodó szavazattal.

Hargitai János elmondta: szintén a II-III. kerületi bíróság kérte a mentelmi jog felfüggesztését, ezúttal rágalmazás vétsége miatt. Szintén egy Facebook bejegyzés miatt született a beadvány, ami a Tatai-tó körüli építkezéseket érintette.

A bizottság az eddigi eljárást tekintette irányadónak, azaz, hogy magánvádas esetekben nem javasolja a mentelmi jog felfüggesztését.

Szabó Tímea (Párbeszéd) azt mondta, nyugodtan függesszék fel a mentelmi jogát, szívesen megvédi az álláspontját.

Tiba István (Fidesz) mentelmi jogát szintén nem függesztette fel az Országgyűlés, erről a képviselők 6 igen, 164 nem és 1 tartózkodó szavazattal döntöttek.

Hargitai János ismertette: a Debreceni Járásbíróság kérte a mentelmi jog felfüggesztését rágalmazás miatt, szintén egy Facebook-poszt miatt, amiben Tiba István Balmazújváros jelenlegi vezetését 960 millió forint eltüntetésével vádolta. A mostani polgármester szerint ez túlment azon a határon, amit közszereplőként el kell viselnie, ezért fordult bírósághoz.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, élén a felcsúti gumicsizmással, aki a pereputtyát, apját, gyerekeit tömi ki állami megrendelésekkel. Szétlopnak, amit csak érnek, közben meg a parasztja különgéppel meccsre jár. A sleppje se különb. " kevesebb ADRIA " böfögték, aztán a zseléfejű egy milliárdos állami rendelésekkel kitömött oligarcha yachtján dőzsölt - közben meg belehazudta az emberek képébe, hogy az irodába "keccsöl"- ahogy a vezír mondta. SOROS legnagyobb bűne, hogy ezekből a vidéki suttyókat - Kövér, Orbán, és társai kivakarta a [email protected]ól. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket .
NKF
Itt lopásért csak azt a kis fasz Zuschlágot itélték el.Na ,meg szegény Stadlert akinek több esze
volt mint a parlamentbe ülő összes faszkalapnak!Gondoljatok utána 90-től mennyi disznóság
történt?Ebben a politika van benne .Dehát, így működik az egész világon!
"Hülyítenek engem,na meg téged" "HOFI"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.