Pénteken egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Zömében esőre kell készülni, de a hegyekben, illetve a hideg levegő beáramlásával párhuzamosan az északi részeken már halmazállapotot válthat a csapadék.

Visszatér a tél – A pénteki hidegfront bő három nap fagyos időt hoz magával

Fotó: pixabay.com

A hideg levegő nem az érkezésével, hanem a távozásával hordoz magában nagyobb veszélyt – írják a meteorológiai szolgálat Facebook-oldalán.

A növények már elkezdtek éledezni, megjelentek az első rügyek, tehát a tavasz már kezdi bontogatni a szárnyait. A hidegfront távozásával száraz, hideg levegő áramlik be hazánk fölé, így a derült, szélcsendes éjszakákon jócskán le tud még hűlni a levegő. Ennek hatására a frontátvonulást követő napokban erősebb fagyok várhatók (az eddigieknél), amelyek nagy veszélyt jelentenek az arra érzékeny növényekre.

A növénytermesztőknek azt javasoljuk, hogy tegyék meg a szokásos óvintézkedéseket, készítsék fel a növényeket, gyümölcsfákat!

Mivel még viszonylag távoli időszakról beszélünk, érdemes a valószínűségi előrejelzést nézni. Bő három napig fagyhat, amely ugyan nem az igazi csikorgó hideg, de azért van némi szórása az előrejelzésnek. Fontos kiemelni, hogy ez csak egy rácspontra szól, a különleges klímával, felszínnel rendelkező területeken lehet hidegebb is.

Az ezt követő időszakban melegedés valószínű.

HIDEGFRONT VESZÉLYEZTETI A RÜGYEKET! Pénteken egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Zömében esőre kell készülni,...

Közzétette: Országos Meteorológiai Szolgálat – 2021. március 1., hétfő

Forrás: Facebook

Címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.