A kormány megbukott az oltás megszervezéséből – jelentette ki a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

Párbeszéd: a kormány megbukott az oltás megszervezéséből

Fotó: MTI/Varga György

Burány Sándor a keddi online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kabinet "emlékezetes bakit" követett el, amikor a hétvégén gyakorlatilag csődöt mondott az oltási terve. Ez világosan jelzi, hogy a kormány bármit is állít saját magáról, képtelen megszervezni, hogy egyetlen hétvége alatt néhány tízezer oltást beadjanak – tette hozzá.

Miközben a kabinet "ezerrel nyomatja a kínai vakcina beoltását", a koronavírus.gov.hu március 4-ei adatai szerint nagyjából 660 ezer ember oltására elegendő oltóanyag érkezett az unió jóvoltából

– emelte ki a politikus. Ezalatt Oroszországból és Kínából összesen mintegy 400 ezer ember oltására elegendő vakcina jött – közölte a képviselő.

Felmerül a kérdés, hogy miért nem lehet naponta arról olvasni, hogy hány ezer embert oltottak be Pfizer-BioNTech vakcinával – mondta.

Miért a kínai oltást ajánlja minden "kormánypropagandista", minden a kabinet nevében megszólaló szakember?

– kérdezte a frakcióvezető-helyettes.

Más témára áttérve arról beszélt, hogy miközben a kormány évi háromszázalékos inflációval számol és a nyugdíjemelést is erre a szintre állította be, azalatt a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank hivatalosan csaknem ötszázalékos inflációra számít.

A friss számok alapján az látszik, hogy az infláció valóban gyorsul, mintegy 3,1 százalékos az emelkedés az előző év azonos időszakához képest – hívta fel a figyelmet. Hozzátette: a szakemberek elsősorban márciusra és áprilisra várják az infláció meglódulását. Burány Sándor szavai szerint az élelmiszerárak elszabadultak és egy-két napon belül brutális benzinárakkal fognak szembesülni azok, akik tankolnak.

Forrás: MTI
Címlapkép: 

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Miért kell hazudozni a kormánynak? Orbán is a Pfízert kapta meg és ( sajnos) semmi baja. Rajta kívül is nagyon sokan kpaták meg ugyan ezt. A fiam egészségügyben dolgozik,Ő a Modernát kapta ,de se az elsőnél se a másodiknál semmi baja nem volt. Nem kell itt kavarni,hogy rossz a Pfízer. Egyszerűen csak arról van szó,hogy ha idős legyengült,vagy ha fiatal is,de beteges ember kapta meg a vakcinát,persze,hogy rosszul reagál rá. Most a Kínait nyomatják orrba -szájba,miközben pont a Kínai Professzor vallotta be,hogy nem tesztelték 60 éven felüliekre és 10 éven aluliakra.Ráadásul a Kínaiak semmilyen dokumentumot nem tudtak bemutatni,vagy nem is akartak. Most nálunk legalább is a Kínait kapják az idős emberek( már aki hajlandó felvenni). Amennyiben a gyermekük,vagy az unokájuk normális,akkor lebeszélik róla. Majd csak ide ér az is,amit a kormány spórolásnak álcázva nem vett át. A Modernának csak egy töredékét vették meg,pedig azt direkt Magyarországnak lett szánva. Akkor még azt kérte a csuti. Már Ő sem tudja merre nyaljon. Kínának,vagy az Oroszoknak.
csipetke
Ez a kormány nemcsak az oltás megszervezéséből bukott meg,hanem minden egyébből is.Ez a kormány olyan,mint a chemotoxos légy,forog még a hátán egy ideig,és megpusztul..Ez már nagyon a végjáték. Baromságot baromságra halmoznak,bár a legkirívóbb,ami már az idiotizmust súrolja,az az volt,amikor az eü-s dolgozókkal a járvány közepén íratták alá az aljas,gané törvényüket,vagy szerződést,nevezzük bárminek is. De az se volt semmi,amikor orbán kijelentette,hogy egy hétvége alatt mindenkit beoltunk,aki regisztrált.Ebből áll a kormány,idióta kijelentésekből,és káoszból. Eddig voltak a plakátkampányok sok-sok milliárdért, stop Soros,Brüsszelezős,dübörög a gazdaság,stb.A vírus ellen nem lenne elég a plakát,mert a vírus nem olvassa a fidesz propagandát. Most,hogy orbán nem általa csiholt ellenséggel akadt össze,hanem igazival,összedőlt a jól megépített kirakat. Remélem maga alá temeti őket,megdolgoztak érte

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.