Történelmi mélypontot hozott 2020 a forint árfolyamában, és nem látszik a lejtő vége. 

Történelmi mélyponton a forint! 370 forintos euró jöhet?

Fotó: Pixabay

Az Index cikke szerint az elmúlt hónapban több mint 2 százalékot gyengült a forint árfolyama, hétfőn 368 fölötti jegyzések is voltak az euróval szemben, ami a forint idei leggyengébb árfolyama volt. A mindenkori leggyengébb árfolyam az euróval szemben 370 forintos jegyzés közelében volt, amire tavaly két alkalommal is sor került – április elején és október végén.

Hétfő délután a forint már csak kevesebb mint 0,5 százalékkal állt a történelmi mélypontja felett, és a január elsejei nyitóárfolyamhoz képest az euróval szemben 1,4 százalékkal gyengült a forint.

A dollárral szemben 4,5 százalékkal állt gyengébben, a svájci frankkal szemben viszont 1,1 százalékkal erősödött. Kedden délelőtt ugyanakkor némileg erősödött a magyar fizetőeszköz: 11 körül 366,4 forintot ért egy euró.

A forint gyengülése nem hungarikum

– mondta az Indexnek Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője.

A szakértő szerint elképzelhető, hogy még gyengébb forintárfolyamok jönnek rövid távon, azonban néhány hónap távlatában előretekintve ő már erősebb magyar fizetőeszközzel számol:

akár 360 alá is visszaerősödhet a forint az euróval szemben, 350 és 360 közötti szinteket vár.

Nyeste Orsolya, az Erste Bank vezető elemzője pedig arra számít, hogy stabilizálódni fog az árfolyam, ezért nem is változtatták meg az idei évre vonatkozó előrejelzéseiket: továbbra is 365 forintos euróval számolnak.

Forrás: Index

Címlapkép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A jegybank megvárja a 400ft os eurót aztán a maffia beváltja a lopott pénzt!Így simán 140ft ot kaszálnak a 11 év alatt ellopott pénzünkön!+kamat!
Yoda69
"Az Euro arfolyama a kormany munkajak tukorkepe" - nyilatkozta O1G meg 2009-ben.
Nos O1G, a regnalasotok alatt 240-rol 370-re gyengult a forint. Asszem ez magaer beszel. Ennyit tudtok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.