Eddig sosem tapasztalt mértékű romlás jellemzi az elmúlt napok járványügyi adatait, kiemelten fontos ezért a higiénés szabályok betartása és a védőoltás felvétele közölte az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília szerint döbbenetes mértékben romlanak az adatok, most jön csak az igazán nehéz időszak
Fotó:Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Müller Cecília kifejtette, néhány nap alatt 5-10 ezer fővel nőtt az aktív betegek száma, az elmúlt 24 órában 6494 új fertőzöttet találtak. Mostanáig december 7-én voltak a legtöbben lélegeztetőgépen (674-en) és december 8-án a legtöbben kórházban (8045-en), de ezek az adatok most megdőltek: kórházi kezelés alatt 8270-en állnak, lélegeztetőgépen 833-an vannak.

Ez súlyos terhet ró az egészségügyi ellátórendszerre, naponta újabb kórtermeket kell megnyitni a koronavírusos betegek számára.

Az országos tisztifőorvos elmondta azt is:

romlanak a környezetegészségügyi adatok is, a vírus örökítőanyagának szennyvízben mért mennyisége gyakorlatilag valamennyi nagyváros esetében nőtt, emiatt a következő napokban még nem lesz javulás, a fertőzöttek számának emelkedésével kell számolni

Müller Cecília kiemelte:

az oltási stratégia változott, most már az a cél, hogy lehetőség szerint minél többen kapják meg az oltás első adagját, hiszen már az is nyújt egyfajta védettséget.

Az országos tisztifőorvos arra kérte az oltásra előjegyzetteket, hogy már kitöltve vigyék magukkal a vakcinainfo.gov.hu oldalról letölthető beleegyező nyilatkozatot.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Fel venném én, mint te a válltáskádat, de engem b...nak hívni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.