A BKK péntek délelőtt bejelentette, hogy a munkálatokat március 17-én, szerdán kezdik el, és a részleges munkaterület-átadás és -átvétel során lezárják a hídfők környezetét és a hídjárdát is – írja az Index

A gyalogosok a felújítás végéig nem használhatják a Lánchidat a darupálya kiépítése és az állványzat felállítása miatt. Azonban március 13. és 15. között kizárólag a járókelőké lesz.

Fontos: így alakul át a Budapest közlekedése a Lánchíd felújítás alatt
Fotó: Pixabay

Autós forgalom azonban még június közepéig közlekedhet a hídon, így természetesen a 16-os és 105-ös nappali, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai autóbuszok is.

Mivel a gyalogos járdák lezárása miatt nem lehet sétálni a hídon, a BKK autóbuszait ingyenesen lehet használni a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között a híd teljes lezárásáig.

Fontos: így alakul át a Budapest közlekedése a Lánchíd felújítás alatt
Fotó: BKK

A tervek szerint 2022 decemberében adják vissza a hidat a közúti forgalomnak, ám mivel ez a legkisebb kapacitású, fővárosi Duna-híd, aligha okoz akkora problémát Budapest mindennapi életében, mindenesetre a BKK folyamatos tájékoztatást nyújt a forgalomlezárás és a felújítás részleteiről.

A Lánchíd felújítási munkálatai várhatóan 2023 augusztusáig tartanak, majd elkezdik a műszaki átadás-átvételi eljárást, amely 30 napot vehet igénybe.

A cél, hogy Budapest 150. születésnapjára elkészüljön a főváros egyik legfontosabb műemléki építményének restaurálása, és a Széchenyi lánchíd ismét régi pompájában tündököljön.

Forrás: Index
Címlapkép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Ideje volt már...Hónapokat kellett várni Karácsony miatt. Most pár milliárddal biztos megugrott a költségek.Nem baj a Budapestiek fogják bánni meg az adófizetők!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.