A megvásárolt fagyit vagy ételt nem lehet közterületen elfogyasztani, az szabálysértésnek minősül és 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő bírsággal büntethető.

Balatonfüreden akár százötvenezer forintba is kerülhet egy tölcsér fagyi: a rendőrség figyelmeztet

Fotó: pixabay.com

A hosszú hétvégén várhatóan tömegesen érkeznek majd a látogatók Balatonfüredre, megtelnek a nyaralók, a sétányok. A rendőrség fokozott ellenőrzést tart a város frekventált részein, különösen a parton. Azok, akik nem hordanak maszkot vagy közterületen ételt-italt fogyasztanak büntetésre számíthatnak – írják a Balatonfüred.hu-n.

A rendőrség felhívja a figyelmet: a közterületeken mindenhol kötelező a maszk viselése, ami egyben azt is jelenti, hogy a megvásárolt fagyit vagy ételt nem lehet közterületen elfogyasztani, az szabálysértésnek minősül és 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő bírsággal büntethető.

A rendőrség tájékoztatása szerint rendszeresen ellenőrzik a szolgáltatókat is, nem lehet könyöklőket, padokat kihelyezni az üzletek elé, illetve figyelmeztetniük kell a vásárlókat, hogy a megvett ételt nem fogyaszthatják el közterületen, hanem csak otthon vagy az autójukban.

Forrás: Balatonfüred

Címlapkép: pixabay.com

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tessék mondani, ha ki kell fújni az orromat, az mennyibe kóstál?? Ugyanis orrot takaró maszkban kicsit macerás lenne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Pálinkás Pál: Valakinek meg kell oldania a fene nagy problémáitokat.
Pálinkás Pál
@Málna: megoldjuk, először eltakarítjuk a probléma okát..a puhost, meg a csürhéjét..
Málna
@Pálinkás Pál: Ugyan már... Még az is gondot okoz, hogy hol egyétek meg a fagyit...
Pálinkás Pál
@Málna: kinek?...én nem hordok maszkot az utcán,érdekes,nem büntettek meg...mindig van kiskapu...meg nem tulzottan érdekel mit dumál a talpas..
Béla333
Akkor talán a fagyi utcai árusítását kellene a járványveszélyre hivatkozva megtiltani, nem az embereket vegzálni, hogy miért vesznek fagyit?!
kishonda
@Málna: Védeni a védhetetlent ezt maguk értik. Meg a lehetetlen válságkezelést. A magát istennek képzelő putriszökevény vezetésével. Ez a maguk gondja, nem az enyém. Maradjunk ennyiben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.