Ahogy azt korábban megírtuk, még Orbán Viktor vasárnap reggeli rádióinterjújában is szóba került Kiss Csaba, aki nem hajlandó oltani a körzetében. Bár mind az önkormányzat, mint a tiszti főorvosi szolgálat szankciókat helyezett kilátásba, az ATV Híradójával a hétvégén közölte, hogy nem gondolta meg magát. Szerinte káosz van az oltások elrendelésében, mikor kit kell oltani, és ez hétről hétre változik. Ezután a Magyar Orvosi Kamara elnöksége is üzent az orvosnak. Kedden kiderült, megbírságolták az oltás beadását megtagadó erdőkertesi orvost. A háziorvos korábban úgy nyilatkozott, amennyiben megbüntetik, az csődbe fogja vinni a vállalkozást, és befejezi a működését.

Megtagadta páciensei beoltását: Megbírságolták az oltási káosz miatt lázadozó erdőkertesi háziorvost

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Egymillió forintos egészségügyi bírságot szab ki a Pest Megyei Kormányhivatal a koronavírus elleni oltás beadását megtagadó erdőkertesi háziorvos praxisára

– közölte a kormányhivatal az MTI-vel kedden. Azt írták:

az erdőkertesi háziorvos oltásmegtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és a jogi előírásoknak is, ezért a kormányhivatal a praxisára egymillió forint egészségügyi bírságot szab ki.

Hozzátették: a Magyar Orvosi Kamara elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, valamint rombolja az egészségügybe vetett bizalmat. A Pest Megyei Kormányhivatal számára sem tolerálható, ha megtagadják az életmentő oltások beadását – írták.

Kiss Csaba háziorvos korábban az ATV-nek azt mondta, több oka is van döntésének, szerinte káosz uralkodik az oltások elrendelésében, mikor kit kell oltani, és ez hétről hétre változik. „Azt se tudjuk, milyen oltóanyagot, és hogyan kellene adni” – és hangsúlyozta, hogy kifogásolja, hogy a kínai vakcina engedélyezését még nem hagyta jóvá az Európai Gyógyszerügynökség. A háziorvos egyebek mellett úgy véli, a rendelő nem megfelelő ilyen körülmények között arra, hogy úgy tudjanak oltani, hogy ne a járvány terjedéséhez járuljanak hozzá, hanem a megelőzést segítsék. Elmagyarázta, hogy két orvos és két fogorvos rendel náluk, a váróhelyiség pedig félig-meddig közös. Váltott rendelésben vannak, így bármikor bejöhet egy covidos beteg: Kiss Csaba részletezte, hogy pénteken például három covidos beteg sétált be a pozitív leletével hozzájuk.

A váróhelyiségük túl kicsi, hogy megfelelő távolságot tartsanak. Kiss Csaba azt szintén nehezményezte, hogy a szervezést is a háziorvosokra testálják: nekik kell fölhívni a pácienseket és beosztani őket – ez pedig jelentős terhelés. 

A háziorvos elmondta, hogy “megfenyegette” már az önkormányzat, a tiszti főorvosi szolgálat is esetleges szankciókat helyezett kilátásba, illetve a Facebookról értesült arról, hogy maga Tuzson Bence írt neki levelet.

Kiss Csaba akkor azt mondta,

amennyiben megbüntetik, csődbe fogja vinni a vállalkozást, és befejezi a működését.

Forrás: 24.hu, ATV

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lendkerék
Az orvosi eskünek az is része, hogy nem hajt végre olyan beavatkozást, amely veszélyezteti a beteg/páciens állapotát. Márpedig ha egy oltási helyszínen nem tudja biztosítani az előírt (az állam által előírt!) feltételeket (és a háziorvosok döntő többsége a saját kockázatára olt a rendelőjében, mert nem tudják biztosítani az előírt feltételeket), akkor kötelessége a beavatkozást megtagadni.

Fontos szempont, hogy itt nem sürgősségi beavatkozásről van szó, amelynek során az általános szabályokat fel lehet, sőt fel kell rúgni, hanem előre tervezett sorozatbeavatkozásról. Ha pedig ő úgy ítéli meg, akkor joga és kötelessége megtagadni.

Szóval végre egy gerinces orvos, aki nyíltan felvállalja azt, amit az orvostársai - akik egyébként ugyanezt gondolják és dünnyögik el a bajuszuk alatt - nem. Ezer százalék, hogy ha jogorvoslatért fordul, ő marad felül.

Az orbitális gyalázat az egészben, hogy azok a gerinctelen kormányhivatali csicskák, akik minden józan kezdeményezésre nemet mondanak, mert fosnak az állásukért, és elutasítják, ha egy önkormányzat méltó és biztonságos oltóhelyeket kínál fel a saját költségére(!), képesek bírságot kiszabni olyan orvosra, aki éppen a méltatlan állapotok miatt tiltakozik a rendelkezésére álló eszközökkel.

Ügy hogy vagy az történik, hogy a felvilágosultabb, kevésbé csökött agyú netes közösség összedobja neki a szaros egymilliót, vagy az, amit belengetett, hogy csődbe viszi a vállalkozását, és családostul (ha van) szépen békésen kivonul valamelyik európai kultúrországba, és boldogan él, amíg meg nem hal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
Ez az orvos NEM tartja be az orvosi esküjét, el kell zavarni és soha ne lehessen orvos!
Málna
Reméljük, betartja, amit mondott. Ilyen orvosra nincs szükségünk.
justhpeter
@Gyurka80: @Málna: Értem. Menjen a fenébe, ez is egy megoldás. Mármint aki nem tartja be az esküjét az menjen a fenébe. Gondolom a kleptokrata-nemzeti-keresztény kormány reggel összejön és kollektíven elmegy a térerőhiányba, az ellenzéki önkormányzatok támogatását el nem fogadó kormányhivatalok követik a kormányukat. Ahogy a szavazóikat ismerem vakon fogják követni őket és majd elterülnek a nemzeti magyar nagy alföldön egy délibáb alatt. Borzasztó jövőkép: az ország normális emberei magukra maradnak.
pécsi
Ez nem orvos, hanem egy politikai kalandor! Nem jött be a képviselőség, duzzog.Menjen a fenébe,.El kell venni tőle a " hajtási igazolványt"! Ápolónak bármikor elmehet, ill.elmehet a p...ba!
Nyírfa
@justhpeter: 18.23

".. az ország normális emberei magukra maradnak. "

De szép is lenne! :) Csak ne álljanak meg az Alföldön! Menjenek keletebbre, egyre keletebbre, amíg meg nem találják az ősöket.
terlasz
A tarthatatlan körülmények ellen szállt síkra ez az orvos.
A te érdekedben is, aki szapulod a hozzáállását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.