Szombathelyen továbbra sem nyílhatnak meg az önkormányzat által felállított és felszerelt oltópontok, mert többszöri kérésük ellenére a szombathelyi járási hivatal népegészségügyi osztálya nem hagyta jóvá azok használatát – mondta kedden online sajtótájékoztatóján a vasi megyeszékhely polgármestere.

Hiába kéri a polgármester, a szombathelyi járási hivatal nem hagyta jóvá az oltópontokat és nem veszik fel a telefont
Kép:Pixabay

Nemény András (Éljen Szombathely!) tájékoztatása szerint egyeztettek a kormányhivatal illetékeseivel, sőt előírásaiknak megfelelően alakították ki – jelenleg a járvány miatt nem látogatott – önkormányzati intézményekben az oltópontokat, de a járási tisztifőorvos ezeket még mindig nem ellenőrizte, így nem kezdhetik meg az oltásokat.

Hozzátette:

napok óta nem sikerül elérnie a Vas megyei kormánymegbízottat, aki nem veszi fel a telefonját.

Szombathelyi háziorvosok vasárnap nyílt levélben sürgették az önkormányzati oltópontok mielőbbi megnyitását arra hivatkozva, hogy azokban rendelési időn kívül, a járványügyi szabályokat szigorúan betartva, a rendelői ellátásra érkező betegektől térben és időben is elkülönítve tudnának oltani.

György István, a Miniszterelnökség államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a Hír TV-ben péntek este azt mondta:

nem az oltóhelyekkel van probléma, a háziorvosi oltóhelyek nincsenek túlterhelve.

Jelenleg 41 oltóhely van Szombathelyen, ami az oltakozásnak ebben a szakaszában elegendő – közölte.

A Vas Megyei Kormányhivatal közleménye szerint Szombathely polgármestere "látványpolitizálást" folytat, valójában "a politikai haszonszerzés vezeti", hiszen eddig még azt az egy-két munkatársat sem biztosította az időpontok szervezéséhez és regisztrációjához, akiket a kormányzat február 22-én kért.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Látott már ez a jótét lélek háziorvosi rendelőt, tudja hogy működik?
Van egy rendelő, ahol 4 háziorvos rendel, váltott műszakban, 2 délelőtt, 2 délután. Két szobában. Ehhez mért a váróhelyiség is.Most hogy az ördög fülibe tudna hétvégén mind a négy háziorvos egyszerre oltani? Jelenleg úgy oldják meg, hogy délelőtt is kettő olt, délután is. A két rendelés közt takarítani is kell! Néha nem ártana, mielőtt elrendelnek valamit, mindjárt több milliós büntetéssel, ha legalább megkérdeznének valakit, akinek van fogalma arról, amit elrendelnek, mennyire kivitelezhető!
Rockxy
hipómedencét kell átúszni az ótás előtt ferrtőtlenittés okán.
de csak az aranyérmes kap óltást.
nezelodo
Nem veszik fel a telefont... Lehet, hogy mocorog bennük a néhai normális ember, csak nem mernek ellentmondani a vezérnek? Vagy nekik nincs függönyük, hogy mögé bújjanak, mint ahogy a nagyfőnökük oly bátran megtette azt a Parlamentben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.