Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön videokonferencián találkozik az európai uniós tagállamok kormányfőivel, előtte pedig V4-es csúcstalálkozón is részt vesz.

Orbán szerint Brüsszeltől függ, hogy életeket mentünk-e meg, vagy veszítünk el
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormányfő a Facebookra csütörtökön feltett videójában azt mondta: "a nehéz brüsszeli járványhelyzet" miatt videokonferencián találkoznak egymással az európai uniós tagállamok miniszterelnökei, előtte pedig lesz egy V4-csúcstalálkozó.

"Egyetlen témánk van, igazán fontos témánk, ez a vakcinahelyzet és a vakcinák beszerzése. Brüsszel vállalta, hogy a tagállamok számára beszerzi a vakcinákat. Ha ez sikerül, gyorsan megy, sok életet mentünk meg, ha lassan megy, akkor sok életet veszítünk"

- közölte Orbán Viktor.

Hozzátette: "Ezért ma arról fogunk tanácskozni, hogyan vehetjük rá Brüsszelt arra, hogy az eddigieknél sokkal gyorsabban, olajozottabban és hatékonyabban szerezze be azokat a vakcinákat, amelyekkel aztán mi, a tagállamok miniszterelnökei és kormányai életeket menthetünk."

Forrás: MTI

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ki is az egyszemélyi felelős a rendkívüli jogrend értelmében!!! Feltételezem, a kicsinyes bosszúálló rendeleteket, az osztogatást, fosztogatást , a minden eddig működő rendszer felforgatását, nem Brüsszel rendelte el!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
Természetesen tudjuk, hogy ki fúrja meg folyamatosan őzsenisége briliáns tevékenységét: EU, Soros, Gyurcsány.
Yoda69
Ezzel szemben az igazsag az, hogy orban elbaszta a vedekezest. O maga mondta hogy mar novemberben tudta, hogy ez lesz, megsem tett semmit. Mutyizik a lelegezteto gepekkel, a maszkokkal es vakcinakkal. Raadsul meg lemond 2 millio Moderna vakcinarol is, hogy helyet adjon a bizonytalan kinainak. Es teszi mindezt teljhatalommal. Az elenzeket totalisan kizarva mindenbol. Meg informiaciot sem ad se az ellenzeknek, se a magyar embereknek.
orban, ez egyedul a TE hibad es a TE bunod, amiert felelned kell. Persze nem a kiskutyad polpot elott, hanem jovore, miutan ujra demokracia lesz Magyarorszagon.
Javító
Nagy Orr Bán. Nem nem Prüsszeltől függ. Tejhatalom a tied meg a sírhantok is. Inkább ásót ragadnál úgy (mint) leg-ALÁBB valami hasznodat is lehetne venni. Adj egy lapátot Kövér -kés Nagy HÍm Tag társadnak is bírságolás helyett nyugodtan lapátolhatna. Igy Együtt Sikerülhet nektek hűtőházi villanyszámlát (rezsi) csökkenteni. Legalább azt.
evacica
Orbán most találkozik igazi komoly problémával, amit képtelen kezeli! Idáig mindig úgy került a bársonyszékbe, hogy a baloldal megoldotta a válságkezelést ő meg aratott! Hát most nem oldja meg senki neki kéne, de erre alkalmatlan, csak az üres lózungok és a sok tudatlan be is veszi!
mzper x
Eddig is sok őrületes hazugsága volt Orbánnak, de mind közül ez Orbán legdöbbenetesebb, legförtelmesebb, legundorítóbb hazugsága az eddigiek közül.
Ezután már biztos, hogy nem ússza meg a felelősségre vonást!
mzper x
Itt van pl. ez a vita. Ez jól mutatja, hogy milyen lehetősége és felelőssége van a tagállamoknak a beszerzéseknél:

"A vakcinák elosztása ügyében éles ellentétek mutatkoztak a tagállamok között a tegnapi virtuális EU-csúcson. A vita lényege az, hogy Ausztria kapni akar a jövő hónapban elosztandó 10 millió adagos Pfizer-készletből, ám ezt a német kancellár és a holland kormányfő is visszautasította, mondván, hogy minden ország maga dönthette el, mennyit rendel. A pótlólagos mennyiséget viszont azoknak a kormányoknak kell odaadni, amelyek sokkal súlyosabb helyzettel küszködnek.

A gondot az okozza, hogy az osztrákok inkább az olcsóbb AstraZenecára kívánták építeni a védekezést, ám kiderült, hogy a cég egyelőre nem tudja szállítani a megígért kontingenst. Időközben azonban a többiek elvitték a Pfizernél parlagon maradt részt. Kurz emiatt tegnap azzal fenyegetett, hogy megvétózza az újraelosztási tervet, ha abból Bécs kimarad. A vita odáig ment, hogy Merkel közölte: annak idején az egyezséget a tagállamok írták alá és nem néhány ostoba bürokrata. Holland kollégája pedig azt hangoztatta, hogy Ausztria nem is áll rosszul és inkább a bolgárokat, horvátokat és letteket kell megsegíteni." /FT/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.