Előzetes megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS konzorcium tulajdonában lévő DIGI Csoport magyar érdekeltségeinek a megvásárlásáról – közölte a 4iG az MTI-vel hétfőn.

A 4iG megvásárolná a Digi magyar érdekeltségét
Fotó: MTI/Róka László

Így a 4iG tulajdonába kerülhet a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. és leányvállalatai, az Invitel Zrt. és az I TV Zrt.

Mint írták, a DIGI az egyik vezető távközlési szolgáltató Magyarországon, amelynek megszerzése jól illeszkedne a 4iG telekommunikációs piacon bejelentett növekedési terveibe, illetve az Antenna Hungáriával tervezett nemzeti távközlési platform létrehozásába.

A Budapesti és a Bukaresti Értéktőzsde honlapján bejelentett ügylettel a 4iG 100 százalékos tulajdont szerezne Magyarország vezető telekommunikációs és médiaszolgáltató vállalatcsoportjában. A tervezett tranzakció a társaságok átvilágítását, a végleges adásvételi szerződés aláírását és a szükséges hatósági eljárásokat követően szeptember végéig zárulhat – közölték.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Róka László

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Most kell szolgáltatót váltani és kiszállni a Digiből...
Nyírfa
@Qqberci: Nekem is ez volt az első gondolatom. De hová??? Már minden a kezükben van.
Nessy
Miért a feltételes mód? Van olyan ügylet, amit a kormányhivatalok nem engedélyeznek, ha Lőrinc barátról van szó? Van még valami amire nem tették rá a koszos praclijukat?
human
Ami a NER kezére kerül az drágább lesz és rosszabb. A melósok sem reménykedhetnek jobb fizetésben sem jobb munkakörülményekben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.