A keleti vakcinák beszerzésének köszönhetően Magyarországon jóval magasabb az átoltottsági arány az Európai Unió átlagánál. Utóbbi 12,5 százalék, míg Magyarországon immár 20 százalékosra nőtt az átoltottság - mondta a Semmelweis Egyetem rektora az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Forrás: novekedes.hu
Feltöltő: voltmárjobbis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Mao Könnye: első oltás után 28 nappal a második, innentől további 28 nap múlva antitest-teszt: ez idáig már több, mint másfél hónap. Ha meg a teszt azt mutatja, hogy kell a "harmadik könnycsepp" is, akkor még egy hónap... Tudom, hogy az orvosi karon nem súlyponti tárgy a matematika, node a számtan sem?...
voltmárjobbis
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora például öt cégben is megjelenik tulajdonosként. Ezek közül a legnagyobb a családi vállalkozásként működő a Cardio-Dent Kft., ami 2019-ben 65,6 millió forint bevétel mellett tisztán 34 millió forintot termelt az Mfor cikke alapján, sőt – korábbi felhalmozott eredménnyel kiegészítve –
Merkelyék 2019-ben 84 millió forintos osztalékot is ki tudtak fizetni maguknak.
Maga a cég egyébként természettudományi és műszaki kutatást, fejlesztést végez, de tevékenykedik oktatásban és járóbeteg-ellátásban is.
Ezen felül Merkely a többségi tulajdonosa a Merkely-Cardiosport Kft.-nek, ami a saját tulajdonú ingatlanok adásvétele mellett sporttevékenységgel, oktatással, kutatással és járóbeteg-ellátással is foglalkozik, és aminek 2019-es 50,3 millió forintos bevétele 48 millió forintnyi profitot hozott.
Érdekesség az Mfor szerint, hogy a cégnek 2019-ben volt bevétele a multinacionális AstraZeneca vállalatcsoporthoz tartozó AstraZeneca Kft-től is:
Merkelyék 2018-ban és 2019-ben 350 ezer, illetve 700 ezer forint értékben adtak tanácsot az AstraZeneca Kft-nek.
Ahogy az Mfor írja: Merkely „még három társaságban érdekelt: a 2019-ben alapított 3D Guide Kft.-ben, a 2017-es születésű Chemical Agent Invest Zrt.-ben (nincs bevétel), valamint a 2020 augusztusában életre hívott Techstream Lab Kft.-ben”.
voltmárjobbis
Mit mondhatna orbán keleti vakcina beszerzéséről?
Védi a vagyonát, a pozicíóját.
Nem más, mint orbán seggének szócsöve.
Qqberci
Mao Könnye: első oltás után 28 nappal a második, innentől további 28 nap múlva antitest-teszt: ez idáig már több, mint másfél hónap. Ha meg a teszt azt mutatja, hogy kell a "harmadik könnycsepp" is, akkor még egy hónap... Tudom, hogy az orvosi karon nem súlyponti tárgy a matematika, node a számtan sem?...
gina
Te lefizetett szemét, beszéltél a virussal és te tudod, mint OV hogy mikor tünik el a virus,,, hülyének nézitek az embereket???
volvós
Dr.Politikai sz.gép csicska !!! Ugye Hofi megmondta
Pénzért szopok nyalok, gombot varrok...
Istenakinincsen
Ez is egy idióta barom.
Senki nem tud semmit erről a vírusról,de oltakozzunk ugye?
Remélem nem fogunk úgy járni mint annakidején a penicilinnel...
Emlékezzetek amikor a borotvahab is penicilines volt,most a csirkék is azok,de sajna kialakult a rezisztens baktérium.Ezzel sem tudnak már mit kezdeni a nagyokosok.
Mi lesz a vírussal?Ami sokkal ügyesebben alkalmazkodik,gyors mutációkkal megelőzte már rég a vakcinabizniszt.Vakcinaháború???Üzlet ez is???
Ezek a fejletlen gyenge vakcinák segítenek a vírusnak ahhoz hogy alkalmazkodjon!
Hatvan nap teljes elzárkózással meg lehetett volna fékezni már 2020 elején.
Királyunk azt mondta:Nem tudja hermetikusan lezárni a határokat...ez igaz is,de a kóvájgást meg kellett volna szüntetni.Se ki,se be addíg míg minden más országban el nem múlik a járvány.
Ennyi kellett volna a megoldáshoz,és ezzel szemben mi van ma?
A kórházakban akarja megfékezni a járványt a királyunk.Gratulálok neki!
Lélegeztetőgépek,katonák,megfenyegetett orvosok...Ez kudarc.
Nem tudták volna eltartani két hónapig a saját országuk rabszolgáit abból a pénzből amit eddíg elloptak?Vagy még többet akarnak elszedni azoktól akikből élnek?
Nem nagyon értem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.